273 de firme au optat pana acum pentru Split TVA. Doar 12 sunt de stat (Surse)

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 16:32
2939 citiri
273 de firme au optat pana acum pentru Split TVA. Doar 12 sunt de stat (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai putin de 300 de firme au aplicat pentru mecanismul platii defalcate a TVA, in conditiile in care numai in Bucuresti au beneficiat de indrumare 590 de firme, potrivit unor surse din Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Astfel, luni seara erau, in total, 273 de firme care au optat pentru plata defalcata a TVA, dintre care 12 companii de stat.

Fiscul anunta luni, intr-un comunicat, faptul ca mai putin de 600 de firme din Bucuresti au beneficiat de indrumare referitoare la plata defalcata a TVA, in cadrul unor intalniri organizate de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice.

"Pana in prezent, pe aceasta tema au avut loc 5 intalniri cu 590 de reprezentanti ai contribuabililor interesati de mecanismul privind plata defalcata a TVA, intalniri organizate si la sediul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti. Toate intalnirile au avut alocate sesiuni de intrebari si raspunsuri", preciza, luni, ANAF.

In zilele de 4 si 5 octombrie 2017, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti (DGRFPB) a organizat inca doua intalniri cu reprezentantii contribuabililor interesati de mecanismul platii defalcate a taxei pe valoarea adaugata, prevazut de Ordonanta Guvernului nr. 23/ 2017. Cele doua zile de dezbateri au avut loc la sediul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) filiala Bucuresti, in prima zi participand 295 de persoane, iar in cea de-a doua 176 de persoane.

In cadrul prezentarii, au fost abordate teme referitoare la persoanele obligate la aplicarea mecanismului platii defalcate, deschiderea conturilor privind plata TVA, facilitati privind aplicarea prin optiune a mecanismului incepand cu data de 1 octombrie 2017, depunerea notificarii privind aplicarea prin optiune (Formularul 086) si situatiile in care organele fiscale trebuie sa-si dea acordul pentru debitarea contului de TVA.

Guvernul a decis, in luna august, introducerea platii defalcate a TVA in mod obligatoriu pentru toate firmele, de la 1 ianuarie. Masura se aplica optional de la 1 octombrie.

Cu toate acestea, recent, senatorii au votat, in cadrul sedintei Comisiei de buget-finante, un amendament prin care plata defalcata a TVA ar urma sa se aplice doar companiilor care semneaza contracte cu statul, iar pentru restul masura sa devina optionala.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#firme optat split TVA, #firme stat Split TVA, #plata defalcata TVA , #tva