Adrian Radulescu: Reducerea TVA la alimente, o binefacere pentru economie

Marti, 29 Martie 2011, ora 21:49
1611 citiri
Adrian Radulescu: Reducerea TVA la alimente, o binefacere pentru economie
Foto: recolata.eu

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, considera ca o reducere a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar nu va influenta o scadere a preturilor la produsele agroalimentare.

"Scaderea TVA la alimentele de baza ar fi o binefacere pentru economie, dar nu in sensul de scadere a pretului. Va garantez ca preturile nu vor scadea, dar terminam cu economia neagra", a precizat Adrian Radulescu, la o dezbatere privind sectorul laptelui. Acesta considera ca s-ar putea face mult mai mai multe lucruri vizavi de colectarea taxelor, dar "nu exista vointa politica din nici o parte".

"Putem schimba modul de colectare, un TVA scazut insanatoseste din punct de vedere al efortului financiar economia agricola si scoate la lumina economia neagra, dar pe pretul produselor alimentare nu vom avea nici o influenta din pacate", a mai adaugat Adrian Radulescu.

Luni, premierul Emil Boc a declarat ca proiectul legii privind scaderea TVA la alimentele de baza nu are acoperire bugetara si a reiterat ca Senatul nu este for decizional in privinta acestei initiative legislative. Plenul Senatului a respins, miercurea trecuta, cererea de reexaminare transmisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu a legii prin care este aplicata o cota a TVA de 5% pentru alimentele de baza.

Cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu a primit din partea Comisiei pentru buget din Senat un raport de respingere, acesta fiind aprobat de plenul Senatului cu 53 de voturi pentru, 46 de voturi impotriva si o abtinere, cererea presedintelui fiind astfel respinsa.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#reducere tva economie, #pret alimente baza , #tva