Andreea Paul Vass explica de ce nu poate fi redusa TVA pentru alimente

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 15:32
2157 citiri
Andreea Paul Vass explica de ce nu poate fi redusa TVA pentru alimente
Foto: Arhiva

Salariile bugetarilor ar fi riscat o noua scadere, daca ar fi intrat in vigoare legea privind diminuarea taxei pe valoare adaugata la alimentele de baza, a declarat Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc.

"Daca aceste legi ar fi intrat in vigoare, punerea lor in aplicare ne-ar fi pus intr-o cumplita dificultate si anume de a lua bani din nou de la salarii sau de la investitii, ceea ce parea imposibil, pentru ca Romania nu mai trebuie expusa altor masuri de austeritate", a spus Paul Vass, intr-un interviu pentru RFI.

Presedintele Traian Basescu a retrimis in Parlament legile privind reducerea TVA la alimentele de baza la 5 la suta si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Insa, daca Parlamentul va vota legea in aceeasi forma, seful statului ar fi obligat sa le promulge.

In acest caz, potrivit consilierului prim-ministrului, se va ajunge in situatia de la sfarsitul anului 2008, cand Parlamentul a votat cresterea cu 50 la suta a salariilor din sectorul de invatamant, lucru care nu s-a putut pune in aplicare decat partial.

A doua optiune ar fi luarea banilor de la salarii si investitii, lucru care ar pune in pericol relansarea economica.

Pe de alta parte, Andreea Paul Vass este de parere ca Romania are prea multi bugetari si ar trebui sa aiba loc disponibilizari, daca se implementeaza sistemul e-guvernare, ce presupune inlocuirea mai multor ghisee cu servicii prin Internet.

"In evaluarea acestui surplus primeaza criteriile de performanta. Trebuie sa renuntam la a privi criteriile sociale sau angajarea in sistemul public ca supapa sociala pentru romani. Din pacate, bugetul nu-si mai permite o astfel de asistenta sociala mascata", a explicat Paul Vass.

Totusi, consilierul premierului admite ca sunt sectoare unde exista deficit de personal, in special in institutiile care deruleaza fonduri europene si Sanatate. "Aici vor trebui repopulate pozitiile vacante si unde este cu adevarat nevoie de ele", a spus Paul Vass.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#concedieri bugetari, #disponibilizari bugetari, #scadere salarii bugetari, #TVA alimente baza , #tva
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Atunci sa creasca si mai mult TVA-ul, deoarece in gandirea acestei individe, ar creste si salariile