Avertisment legat de reducerea TVA: Guvernul trebuie sa faca si asta!

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 19:44
2154 citiri
Avertisment legat de reducerea TVA: Guvernul trebuie sa faca si asta!
Foto: Wikipedia

Patronatele din agricultura cer reducerea TVA nu doar la carne, asa cum se propune in proiectul noului Cod Fiscal, ci si la produsele din carne, sustinand ca daca problema nu va fi rezolvata, evaziunea se va muta pe lantul final de productie.

"Decizia de a reduce TVA la carne este foarte buna, dar daca reducerea taxei nu va fi facuta si pentru produsele din carne, evaziunea se va muta pe lantul final de productie", a declarat Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro.

Ponta vrea TVA general de 20% si la alimente - 9%

Proiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard a taxei pe valoarea adaugata, de anul viitor, de la 24% la 20%, iar pentru carne, peste, legume si fructe produse alimentare de baza la 9%.

Cota standard de TVA ar urma sa fie redusa in continuare, la 18%, din ianuarie 2018, conform calendarului redactat de Guvern.

"Daca eu sunt procesator de carne si cumpar carnea cu TVA de 9% si apoi vand mai departe preparatul din carne cu TVA de 24%, nu voi fi interesat sa platesc taxe la stat. Voi prefera sa vand la negru salamul, fara sa-l declar", a explicat Jurconi.

In urma reducerii TVA, incasarile la buget sunt estimate sa scada anul viitor cu 11,6 miliarde lei, dar cu o crestere la venituri de 6,4 miliarde lei din TVA, contributii sociale, impozit pe salarii, impactul bugetar net pentru anul viitor fiind calculat la 5,2 miliarde lei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#patronate reducere carne TVA, #reducere carne TVA , #tva