BNR se opune majorarii TVA, FMI nu agreeaza o cota progresiva

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 14:11
2201 citiri
BNR se opune majorarii TVA, FMI nu agreeaza o cota progresiva

Majorarea TVA ar putea fi amanata datorita opozitiei BNR, care motiveaza ca o astfel de masura ar impiedica relansarea economiei si ar crestere preturile. In acelasi timp, FMI nu agreeaza o impozitare progresiva.

"Banca Nationala se opune majorarii TVA. Probabil ca se gandesc ca vor rata tinta de inflatie al doilea an consecutiv in perioada de recesiune. Banca centrala argumenteaza ca o astfel de masura nu ar ajuta bugetul, pentru ca incasarea este oricum deficitara si s-ar ingreuna relansarea economiei. Cel mai probabil nu va fi o decizie privind TVA, va fi amanata pentru urmatoarea evaluare", au declarat pentru Mediafax sursele citate.

Vladescu a spus in Guvern ca FMI a cerut marirea taxelor

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, i-a informat pe membrii Guvernului, in sedinta de miercuri, ca FMI a cerut reducerea cheltuielilor si majorarea veniturilor inclusiv prin cresterea taxelor si ca deficitul bugetar din 2010 va depasi 5,9% din PIB, Fondul putand accepta un deficit de 6,3-6,4%.

Surse din Ministerul Finantelor: TVA de 22%, de la 1 iulie sau 1 ianuarie

Surse din Ministerul Finantelor sustin ca TVA-ul se va majora, incepand de la 1 iulie, la 22%. Alt scenariu vehiculat de presa este ca TVA s-a majora pana la 21-22%, de la 1 ianuarie 2011. Cele doua variante sunt discutate la Ministerul Finantelor.

FMI a anuntat inainte de inceperea discutiilor privind a patra evaluare a acordului stand-by ca a modificat prognoza de crestere economica a Romaniei in acest an de la 1,3% la 0,8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#BNR majorare TVA, #FMI cota progresiva, #majorare TVA, #majorare cota unica , #tva