Ziare.com

Bulgaria va introduce TVA de 9% in turism, din aprilie 2011

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 21:12

   

Bulgaria va introduce TVA de 9% in turism, din aprilie 2011
Bulgaria va introduce un nivel uniform pentru taxa pe valoare adaugata (TVA) in turism de la inceputul lunii aprilie 2011, de 9%, dupa ce Parlamentul a adoptat miercuri amendamentele la a doua citire a proiectului.

Introducerea unui nivel uniform al TVA pentru turism vine ca un raspuns la cererea Uniunii Europene ca Bulgaria sa armonizeze taxa pe valoare adaugata din turism, care in prezent este de 7% pentru grupurile organizate si de 20% pentru turism individual, potrivit Sofia News Agency.

Guvernul a spus ca noua taxa trebuia sa fie introdusa de la inceputul anului 2011, dar ca a fost amanata pana in aprilie pentru a evita incurcarea planurilor de afaceri ale tour operatorilor pentru sezonul de iarna.

Ideea de taxa pe valoare adaugata uniforma a starnit proteste din partea tour operatorilor si hotelierilor, care o catalogheaza drept "ridicola" din moment ce toate contractele cu tour operatorii straini pentru vacantele in Bulgaria din 2011 au fost deja semnate si au cerut amanarea noii taxe pana in 2012.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Bulgaria a abordat Comisia Europeana (EC) cu propunerea de a introduce un nivel uniform al TVA in turism din 2012, asa cum a sugerat industria, dar propunerea a fost respinsa.

Guvernul si-a aparat decizia spunand ca aceasta nu este o masura fiscala, ci o incercare de a evita sanctiuni de la Bruxelles pentru ca nu a adus la acelasi nivel cele doua tipuri de turism, cel individual si cel pentru grupuri organizate.

Turismul este una dintre cele mai importante ramuri industriale ale Bulgariei si furnizeaza circa 10% din produsul intern brut al tarii. Cresterea economica pe care a vazut-o Bulgaria in ultimii ani s-a datorat in principal cresterilor din constructii, imobiliare si turism.

Citeste mai multe despre TVA turism TVA Bulgaria
Sursa: rNews

Articol citit de 1248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BAIETI DESTEPTI

NU CA ALTII !!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor