Cresterea TVA va afecta firmele sud-coreene din Romania

Duminica, 27 Martie 2011, ora 12:35
1608 citiri
Cresterea TVA va afecta firmele sud-coreene din Romania
Foto: Arhiva

Cresterea TVA va afecta cifrele de afaceri ale firmelor sud-coreene din Romania, prin scaderea puterii de cumparare a clientilor, a declarat Joong Sun LEE - Director KOTRA Bucuresti.

"Anul trecut a fost un an foarte greu din punct de vedere economic atat pentru Romania cat si pentru Coreea. Economia romaneasca fiind afectata, automat a fost afectata si economia coreeana, pentru ca s-a importat mai putin, dar asta nu inseamna ca a fost un an rau pentru Coreea. Investitorii coreeni Doosan, Samsung, Santierul Naval Daewoo Mangalia, etc. au continuat sa achizitioneze din Coreea, astfel au adus calitate buna la preturi accesibile.

Romania, de asemenea, a continuat sa importe din Coreea de la echipamente medicale pana la echipamente pentru agricultura. Luand totusi in calcul faptul ca desi s-au importat din Coreea produse din sectore industriale variate, valoarea achizitiilor a fost mai mica fata de alti ani, dar cu siguranta isi va reveni, prin urmare nu ar trebui sa existe nicio problema intre Romania si Coreea, din contra ar trebui sa se sprijine reciproc si sa dezvolte mai mult relatiile deja existente pentru ca sunt beneficii de ambele parti", a spus Lee.

Acesta a apreciat ca trebuie sa se tina cont si de faptul ca "taxa pe valoarea adaugata a crescut, ceea ce a majorat pretul de vanzare catre utilizatorii finali, iar asta ar putea duce la scaderea puterii de cumparare a romanilor si implicit la diminuarea cifrei de afaceri a reprezentantelor coreene din Romania, in special pe sectorul de electronice".

In prezent, in Romania exista mai mult de 200 de companii coreene, iar investitiile inca nu au fost total efectuate, deoarece Romania intampina anumite dificultati economice, iar firmele coreene asteapta momentul in care Romania isi va reveni, a explicat Joong Sun LEE.

Korea Business Center (KOTRA) reprezinta o punte de legatura pentru stabilirea relatiilor comerciale intre companiile din cele doua tari, inca de la infiintarea agentiei, in anul 1990.

KOTRA Bucuresti este filiala a agentiei guvernamentale sud coreene KOTRA, sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii si Economiei din Republica Coreea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#TVA firme sud coreene, #crestere TVA cifre afaceri , #tva