Geoana: Majorarea taxelor si impozitelor este foarte posibila

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 21:10
1268 citiri
Geoana: Majorarea taxelor si impozitelor este foarte posibila
Foto: Antena 3

Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, crede ca este foarte posibil ca Guvernul sa aleaga varianta majorarii taxelor si impozitelor.

"Planul B exista, de la FMI: cresterea taxelor, a TVA-ului. Estimarile sunt inspre 23%. Daca se va ajunge la crestere de taxe si impozite, acest Guvern trebuie sa plece. Nu este nici o solutie decat plecarea casa", a declarat, vineri seara, la Antena 3, Mircea Geoana.

Potrivit spuselor sale, daca aceste taxe si impozite vor fi majorate, odata cu ele vor creste si inflatia si evaziunea fiscala, iar consumul va scadea.

"Astept cu interes sa vina domnul Basescu in fata poporului sa spuna care sunt masurile pe care le propune acum", a spus presedintele Senatului, facand referire la faptul ca presedintele Romaniei a fost cel care a anuntat, in luna mai, reducerile de pensii si salarii.

"Sa nu uitam ca presedintele Basescu a anuntat masurile, pe 6 mai. Taierea pensiilor, care, evident, era neconstitutionala, trebuia sa fie luata in calcul. E un exemplu de lider iresponsabil", a mai spus Geoana.

Potrivit spuselor sale, sursa de bani pentru plata pensiilor si salariilor ar fi "taierea banilor spre clientela politica".

Fostul presedinte al PSD a adaugat ca, in acest moment, un Guvern format din tehnocrati nu ar fi cea mai buna alegere, fiind de preferat unul politic.

"Nu cred ca se va apela, in momente atat de dificile, la un Guvern tehnocrat, fara vlaga si fara sustinere politica. In acest moment, pentru noi, o varianta de guvernare cu PD-L este exclusa. Eu cred ca formarea unei noi majoritati este singura solutie", a spus Geoana.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Mircea Geoana TVA, #majorare TVA, #majorare impozite , #tva