Ziare.com

Ialomitianu: Cota unica si TVA nu vor scadea (Video)

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 14:56

   

Ialomitianu: Cota unica si TVA nu vor scadea (Video)
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, joi, ca nici cota unica si nici taxa pe valoare adaugata nu vor fi reduse, chiar daca exista voci care cer acest lucru.

"Vom asigura stabilitatea pentru cota unica si nu o modificam, desi sunt discutii in randul partidelor de la putere sa o reducem", a afirmat Ialomitianu, potrivit Evenimentul Zilei.

Seful de la Finante a subliniat ca Executivul nu este in masura sa reduca TVA, "pentru ca aceasta taxa ne asigura in cea mai mare parte finantarea cheltuielilor publice".

El a adaugat ca, anul trecut, Guvernul a avut un surplus colectat din TVA de 5 miliarde lei si nu isi permite sa reduca aceasta suma.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe de alta parte, Ialomitianu a precizat ca autoritatile iau in serios diminuarea cotelor de contributii de asigurari sociale, insa o decizie in acest sens se va lua dupa discutiile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

"La nivel macroeconomic s-au luat o serie de masuri bune si putem asigura un cadru foarte bun pentru investitori. Foarte multi investitori cer stabilitate macroeconomica. Lucrurile acestea le asiguram. Ne gandim sa venim si cu niste masuri anticiclice si in domeniul politicii fiscale pentru mediul de afaceri. Luam foarte in serios reducerea contributiei sociale pentru angajatori, lucru pe care o sa-l decidem impreuna cu Fondul Monetar si Comisia Europeana, pentru ca suntem parteneri intr-un acord", a spus Ialomitianu.

El a mai declarat ca Ministerul de Finante va asigura resurse pentru investitii, chiar si investitiile pe termen lung pe care le demareaza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Mediului, asigurand ca acele investitii au finantarea pe termen lung asigurata.

"Avem responsabilitatea lucrurilor pe care le facem si nu intelegem de ce unii lideri din Opozitie vor sa blocheze investitii pe termen lung. Romania este in masura sa aiba investitii pe termen lung, nu cred ca este corect sa ai investitie numai pe termen scurt. Am trecut la o politica multianuala si trebuie sa avem si investitii pe termen lung", a mai spus Gheorghe Ialomitianu.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 689 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor