Majorarea TVA in Romania si Grecia ii bucura pe bulgari

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 10:10
2531 citiri
Majorarea TVA in Romania si Grecia ii bucura pe bulgari

Majorarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) in Romania si Grecia constituie o surpriza foarte placuta pentru comerciantii bulgari, scrie presa bulgara.

Oamenii de afaceri din nordul si sudul Bulgariei se pregatesc sa realizeze castiguri enorme, informeaza Novinar pe prima pagina. Ei se asteapta ca multi romani si greci sa vina la cumparaturi in Bulgaria dupa ce preturile din tarile lor vor creste.

"Este o veste excelenta. Comerciantii nostri vor vinde mult", au comentat localnicii. In opinia oamenilor de pe strada, in aceste conditii autoritatile bulgare trebuie sa faca tot posibilul sa nu majoreze taxele.

"Boiko (premierul bulgar Boiko Borisov - n.a.) a avut din nou un mare noroc. Preturile mari de la vecini vor umple magazinele noastre cu clienti, ceea ce va duce la cresterea consumului, diminuat din cauza crizei", a fost una dintre parerile publicate in forumurile de internet.

Potrivit unor alte opinii, porturile din Varna si Burgas vor deveni mai atractive pentru importurile in Uniunea Europeana decat cele din Constanta si Salonic, deoarece importatorii vor plati aici TVA de 20% cat este in Bulgaria, si nu de 24% si 23% cat este in Romania si respectiv in Grecia.

"Diankov (ministrul bulgar al finantelor Simeon Diankov - n.a.) trebuie sa faca cinste FMI pentru ca fondul a cerut Romaniei si Greciei sa-si majoreze TVA-ul", se mai comenteaza pe forum, potrivit Novinar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#majorare TVA, #cumparaturi Bulgaria, #scumpiri, #mariri preturi , #tva