Programul Guvernului Ponta 3: Guvernul Ponta 3 vrea revenirea la TVA de 19%

Vineri, 07 Martie 2014, ora 12:03
4908 citiri
Programul Guvernului Ponta 3: Guvernul Ponta 3 vrea revenirea la TVA de 19%

Guvernul isi propune revenirea la TVA de 19%, reducerea CAS cu 5 puncte la angajator si prognozeaza cresterea salariului minim la 1.100 de lei pana in 2016, se arata in noul program de guvernare.

In programul anterior al USL era prevazuta o crestere a salariului minim de pana la 1.200 de lei.

Astfel, printre directiile de actiune in orizontul 2014-2016, in Programul aprobat in cadrul sedintei de guvern si remis Ziare.com este mentionata revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite.

De asemenea, este prevazuta mentinerea plafonului de 16% si introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit, in masura in care cadrul fiscal-bugetar o va permite.

Guvernul Ponta 3: La ce ne putem astepta

Aceeasi conditie este invocata si pentru reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori.

In plus, Guvernul precizeaza ca analizeaza extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse alimentare de la 24% la 9%. "Stimulam astfel producatorii interni si reducem evaziunea fiscala din zona produselor alimentare", se arata in documentul citat.

Se are in vedere si "adoptarea legislatiei care sa stimuleze utilizarea tranzactiilor electronice si reducerea semnificativa a operatiunilor cu numerar, masura care va avea ca efect imediat cresterea veniturilor impozabile ale contributorilor si reducerea evaziunii fiscale".

Guvernul isi mai propune alinierea la media europeana a redeventelor incasate de stat ca urmare a concesionarii activelor statului, scutirea de impozitare a profitului reinvestit si accelerarea absorbtiei fondurilor europene, prin crearea unei structuri centrale responsabile de coordonarea autoritatilor de management.

Executivul are in vedere si consolidarea CEC si EXIMBANK, precum si adoptarea unei noi legi pentru intreprinderile mici si mijlocii, care are la baza transpunerea in legislatia romaneasca a legii europene privind intreprinderile mici din Europa, Small Business Act (SBA).

Intentii si promisiuni

"Discutam despre intentii, despre dorinte, chiar si promisiuni, pe care numai economia va putea sa le faca posibile. Trebuie sa constientizam ca niciun fel de masura nu poate fi pusa in aplicare fara resurse", a spus Ionel Blanculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, la Digi 24.

Noul programul de guvernare, care reia in mare masura programul de guvernare asumat in 2012, a fost trimis vineri la Parlament.

C.S.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#program guvernare Ponta 3, #reducere TVA, #Ponta 3TVA 19, #Ponta 3 reducere CAS, #masuri Ponta 3 , #tva