Ziare.com

Producatorii cer TVA de 5% la carne: TVA egal cu cel de la iaht inseamna lipsa de respect

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 14:35

   

Producatorii cer TVA de 5% la carne: TVA egal cu cel de la iaht inseamna lipsa de respect
Producatorii cer Guvernului ca taxa pe valoarea adaugata pentru carne, care se afla in prezent la nivelul de 24%, sa fie redusa chiar si pana la 5%.

"E ilogic ca una dintre cele mai sarace tari din Europa sa aiba impozitul pe mancare cel mai mare, e ilogic. Punand TVA la mancare egal cu cel de la iaht inseamna o lipsa de respect", a spus presedintele patronatului Romalimenta, Sorin Minea, intr-o conferinta de presa.

Astfel, producatori vor ca TVA pentru carne sa scada la 9%, dupa modelul aplicat in domeniul panificatiei. Exista si producatori care vor ca taxa sa scada la 5%, relateaza Digi 24.

O taxa pe valoare adaugata mai mica ar contribui la reducerea evaziunii fiscale, sustin cei din industrie.

Potrivit acestora, in industria de panificatie se vad deja efectele la sapte luni de la reducerea TVA. Astfel, productia fiscalizata a crescut la faina cu 25% si la paine cu 20%, a confirmat presedintele Rompan, Aurel Popescu.

Cu o taxa pe valoarea adaugata de 24% pentru produsele alimentare, cu exceptia celor de panificatie, Romania ocupa locul doi in Europa in functie de acest criteriu, dupa Danemarca.

Tari ca Marea Britanie, Irlanda si Malta nu au TVA pentru alimente, conform sursei citate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 477 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor