Reducerea TVA nu e dorita de toti: Cercul vicios care o face greu de realizat

Luni, 16 Martie 2015, ora 16:42
1983 citiri
Reducerea TVA nu e dorita de toti: Cercul vicios care o face greu de realizat
Foto: Wikipedia

Nu poti ajunge la un consens intre cel care vinde si cel care cumpara, de aceea suntem intr-un cerc vicios in care este nevoie de o decizie politica riscanta privind reducerea TVA pentru lapte la 9%, a declarat, luni, Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL).

"Nu poti sa ajungi la un consens intre cel care vinde si cel care cumpara. Noi ne dorim 9% TVA, chiar TVA zero la raft si pe intreaga filiera, dar deciziile tehnice cu recuperarea de TVA trebuie sa le ia Ministerul de Finante. Trebuie sa tinem cont ca tot ceea ce decidem noi astazi va influenta piata laptelui si industria in urmatoarele luni sau chiar ani. Deci, daca nu reducem TVA, putinii procesatori din Romania vor deveni din ce in ce mai putini", a spus acesta, la finalul intalnirii pe care fermierii si producatorii din industria laptelui au avut-o cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

TVA de 9% pentru lapte, fructe si legume proaspete - proiect

De asemenea, el a atras atentia ca piata nu este atractiva pentru business.

"Suntem intr-un cerc vicios in care este nevoie de o decizie politica riscanta, dar in situatii de criza trebuie sa iei si decizii riscante care sa nu-ti afecteze imaginea. Eu cred ca ministrul Daniel Constantin trebuie sa faca propunerea catre Ministerul de Finante pentru reducerea TVA pe intreaga filiera", a mai afirmat Cojocaru.

Potrivit sefului APRIL, daca nu se va reduce TVA pentru lapte si produsele lactate, procesatorii si hipermarketurile se vor orienta catre piete de unde sa cumpere materia prima.

La randul sau, Constantin a mentionat ca discutiile pe care le-a avut cu producatorii si procesatorii din industrie nu s-au finalizat cu vreo concluzie, intre acestia existand in continuare un diferend.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#reducere tva lapte, #tva 9 lapte, #TVA 9 alimente, #reducere tva alimente , #tva