Tanasescu, despre colectarile din TVA: Nu sunt pe cat ar fi trebuit

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 11:46
1114 citiri
Tanasescu, despre colectarile din TVA: Nu sunt pe cat ar fi trebuit
Foto: Antena3

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, a declarat, luni, ca desi se vede o imbunatatire la nivelul incasarilor din TVA, dupa majorarea la 24%, suma din colectari nu e atat de mare pe cat ar fi trebuit.

"Este o imbunatatire a colectarii din TVA, pobabil nu atat de mult pe cat ar fi trebuit, dar prin reformele care au inceput si vor continua aceste colectari o sa creasca in 2011 si in anii urmatori", a spus Tanasescu.

Ceva mai optimist s-a aratat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, care a spus ca rezultatele sunt foarte bune si, atat Fondul, cat si Banca Mondiala sunt foarte multumiti.

"Sunt niste rezultate foarte bune, apreciate de FMI si Banca Mondiala. Rezultatele pe TVA sunt bune, incasarile ne-au lasat sa platim arieratele", a spus Ialomitianu.

Guvernul a decis, la sfarsitul lunii iunie, sa majoreze TVA de la 19 la 24%, noua valoare fiind aplicata de la 1 iulie. Decizia a venit dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a respins taierea pensiilor cu 15%, asa cum era prevazut in planul initial al Executivului.

Tanasescu avertiza insa, de atunci, ca majorarea TVA cu 5 nu va ajuta Romania, tara noastra ramanand in continuare cu un deficit major in bugetul de pensii.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#TVA colectari Mihai Tanasescu, #Tanasescu FMI TVA, #plata arierate Gheorghe Ialomitianu , #tva