Victor Ponta: Sunt foarte hotarat sa introducem TVA de 9% la paine

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 07:09
1610 citiri
Victor Ponta: Sunt foarte hotarat sa introducem TVA de 9% la paine
Foto: avantaje.ro

Premierul Victor Ponta a precizat ca este foarte hotarat ca Executivul sa gaseasca resursele necesare pentru a introduce TVA de 9% pentru paine.

"Pe 25 iulie, 26, 27 iulie, o sa avem cifrele pe primul semestru, incasari, cheltuieli si eu sunt foarte hotarat, am discutat si cu ministrul de Finante, domnul Chitoiu, sa gasim resursele necesare pentru a introduce TVA de 9% la paine. (Pe tot lantul productiv, n.r.), altfel nu functioneaza, practic, daca nu mergi pe tot lantul. Am incercat, dar e singura solutie", a spus primul ministru, marti seara, la RTV.

Masurile privind reducerea TVA la paine ar putea fi adoptate in aceasta vacanta parlamentara, prin ordonanta simpla, dupa analizarea rezultatelor din primul semestru, a declarat premierul Victor Ponta, pe 1 iulie.

"Vom avea o discutie in prima sedinta de Guvern, imediat ce ma intorc (n.r. din turneul asiatic). Cand avem toate rezultatele pe primul semestru, deci pana la sfarsitul lunii iunie, rezultate care tin de venituri bugetare, cheltuieli bugetare - deocamdata ne incadram in mod sigur la deficit, dar trebuie sa vedem la partea de venituri - atunci putem lua decizia.

Eu consider ca ambele modificari referitoare la reducerea TVA la paine si impozitul pe microintreprinderi pot fi introduse, le avem in legea de abilitare. Deci Parlamentul ne-a dat voie prin ordonanta simpla sa le introducem si le introducem in aceasta vacanta. (...) Am vrut sa avem practic datele pe primul semestru destul de clar, pentru ca nu vreau sa luam decizii pe care dupa aceea sa nu le putem si implementa", a spus primul-ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#TVA paine, #reducere TVA paine, #Victor Ponta TVA paine , #tva