Vladescu a spus in Guvern ca FMI a cerut marirea taxelor

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 12:33
1489 citiri
Vladescu a spus in Guvern ca FMI a cerut marirea taxelor
Foto: Arhiva

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, i-a informat pe membrii Guvernului, in sedinta de miercuri, ca FMI a cerut reducerea cheltuielilor si majorarea veniturilor inclusiv prin cresterea taxelor si ca deficitul bugetar din 2010 va depasi 5,9% din PIB, Fondul putand accepta un deficit de 6,3-6,4%.

"Ministrul a facut in sedinta de guvern o prezentare succinta a discutiilor cu Fondul Monetar International, aratand ca expertii Fondului au cerut autoritatilor romane sa reduca cheltuielile si sa creasca veniturile, aratand ca o solutie este marirea taxelor, iar alta disponibilizarile.

Ministrul a sustinut ca variantele sunt inca in analiza si nu a avansat nicio cifra privind cresterea TVA sau a cotei unice de impozitare, dar a explicat ca deficitul va fi totusi mai mare, iar FMI ar putea accepta pentru 2010 un deficit de 6,3-6,4% din PIB", au relatat pentru Mediafax surse participante la sedinta de guvern.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu , a adeclarat marti ca Guvernul si misiunea FMI discuta mai multe variante, inclusiv posibile majorari de taxe.

FMI a anuntat inainte de inceperea discutiilor privind a patra evaluare a acordului stand-by ca a modificat prognoza de crestere economica a Romaniei in acest an de la 1,3% la 0,8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#marire TVA, #Sebastian Vladescu TVA , #tva
Comentarii
Poza 20.72.72
20.72.72
rank 2
Majorarea impozitului pe profit la 22 % si a TVA la 22 % vor spori veniturile statului cu 9,88 mld lei (4,46 + 5,42) si va reduce deficitul bugetar de la -7,20% la -5,25% din PIB