Cristian Birdac

Colaborator

Cristian Birdac

Articole: 76

Comentarii: 853

Publica din: 29.09.2010

Tara/Oras: Bucuresti

Profesie: Jurnalist

Castigator
Despre mine

Sunt o persoana hotarata sa infrunt, de cele mai multe ori, situatiile mai mult decat dificile, trasandu-mi linii bine definite ce ma ajuta sa imi fixez cu usurinta obiective plasate cat mai sus.

 

Imi place disciplina, seriozitatea si oamenii dintr-o bucata. De cand ma stiu sunt intr-un teribil razboi cu tot ceea ce tine de generatia mea. Rareori fac compromisuri, pentru ca sunt atent sa nu ajung in imprejurari delicate.

 

Nu-mi place sa renunt la ceea ce mi-am propus, indiferent cat de mult mi-ar lua sa gasesc solutia optima pentru a duce la indeplinirea scopului vizat.


Consider ca lumea poate fi schimbata doar daca vom dori sa aflam adevarul si sa indepartam musamalizarea masiva, gasind mai intai raspunsuri in constiinta si mentalitatea noastra.

 

Mergand pe aceasta idee am lansat proiectul libertateamea.ro, locul in care cenzura de orice fel este interzisa, conform art. 30, alin. (2) din Constitutia Romaniei.


Am crezut ca pot aduce schimbari cat de mici intrand in sistem, insa am revenit asupra acestei decizii si am hotarat sa lupt totusi in afara lui. Cred ca am mai multe sanse sa reusesc din aceasta pozitie, ducand o lupta onesta. Este mai sanatos si eficient sa am mainile curate, ferindu-ma sa ma patez din punct de vedere moral.


Sunt ingrijorat si ma preocupa aspectele legate de soarta mediului inconjurator si a protectiei animalelor, indiferent de rasa si specie. In acest sens, m-am implicat intr-o serie de actiuni privind cele doua domenii si cred ca unindu-ne fortele putem face mai mult pentru aceste segmente.

 

“Let`s do it, Romania!” a fost unul dintre cele mai mari proiecte de implicare sociala la care am participat si mi-am adus aportul neconditionat, sperand ca intr-o buna zi vom constientiza cu totii cat de important este ne ingrijim de mediu si sa respectam natura.


In linii mari, acestea sunt lucrurile pe care le pot spune despre mine fara a abuza de spatiu si timp.
Daca ai o sugestie, propunere sau pur si simplu o nelamurire la care crezi ca as putea sa iti raspund, scrie-mi la cristian.birdac@gmail.com.

Studii

 

Facultatea de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice, Specializare: Jurnalism

Facultatea de Drept si Administratie Publica, Specializare: Drept

Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu”, Bucuresti – Profil: Matematica – Informatica
 

Cursuri, atestate si premii

 

1. Martie 2009 – Seminar – „Institutiile Uniunii Europene si Partidul Popular European in contextul alegerilor europarlamentare” din cadrul proiectului „Europa Populara”, ISP, Bucuresti

2. Martie 2009 – TVRM – Curs Operator Emisie Finala (teorie si practica) – Comutare emisie, Operare M.E.S., encodare emisiuni, sisteme de transmisie TV prin satelit.

3. Februarie 2009 – Radio RRM Student FM – Curs Operator Emisie Radio (teorie si practica) – Sunet. Microfoane, Efecte sunet: EQ, Procesare pe dinamica (componente mixer radio), Dee-sser-ul. Functii mixer radio.

4. Mai 2008 – Atestat informatica: operator – Microsoft Office (Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint) si Windows; programator – limbaj C++; baze de date – Visual Fox Pro, Microsoft Access; web design – Web Page Maker V2.

5. Mai 2007 – Premiul pentru participarea la activitatea dedicata zilei de 9 mai – Ziua Europei - “Sunt cetatean European“, organizata in cadrul proiectului european Hands on Science, desfasurata sub egida proiectului “Educatie si instruire in domeniul stiintelor pentru o societate a cunoasterii“ din programul “Cercetare de excelenta CEEX“ – modulul III, finantat de Agentia Nationala pentru Cercetare Stiintifica, contract nr. 58/2006.

6. Decembrie 2006 – Premiul pentru integrare europeana 2006 – Clubul European.

7. Iunie 2006 – Premiul pentru cel mai bun proiect – infiintare societate comerciala: “Plan de afaceri – Inferno S.A.“.

8. Mai 2006 – Premiul pentru participarea la activitatea Clubului Fun Science, organizata de Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” si Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucuresti, desfasurata in cadrul proiectului european Hands on Science (110157-CP-1-PT-COMENIUS-C3).

 

Cariera:

 

Mai 2010 ÷ prezent – libertateamea.ro, Project Manager;
Aprilie – Iunie 2010 – Realitatea TV, practica de specialitate;
Mai 2009 ÷ prezent – Radcom, Tehnician echipamente de calcul retele;
Septembrie 2008 ÷ prezent – PoliticON, Redactor (departament politic);
Septembrie 2008 ÷ Decembrie 2008 - Interesul Public – Cotidian national, Redactor (departament politic, social);
Septembrie 2006 ÷ Octombrie 2007 – Interamerican Romania Insurance Company S.A, Life PC Operator;
Iunie 2006 ÷ Septembrie 2006 – Interamerican Romania Insurance Company S.A, Editor Contracte;
Aprilie 2006 ÷ Iunie 2006 – StepOut Media,  Operations Manager;
Noiembrie 2005 ÷ Aprilie 2006 – StepOut Media, Redactor-sef adjunct;
Martie 2004 ÷ Iunie 2005 – Sapte Seri, redactor - reporter si corespondent la revista „Unu&Unu” – supliment al revistei „Sapte Seri”.

 Alte activitati

 

- redactor la ziarele „Influient” si „Glumetul” din cadrul Trustului de presa „MTF Press Romania”;
- senior editor si Senior Desktop Publisher la revista „Sens Unic”;
- colaborator la revistele „TeVerest” si „Jurnal de Liceu” ale Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”, respectiv Colegiului National „Octav Onicescu”;
- asistent in brokerajul de asigurari la S.C. BTWC Brokerage S.R.L.

"Acest proiect ma ajuta sa simt si sa inteleg mai bine ritmul alert al evenimentelor produse in fiecare secunda din viata noastra."

Cristian Birdac

Citatul de suflet

"A sti sa mori e o meserie ce se cuvine a o invata o viata intreaga"

Ludovic de Granada