Melinesti.

Saraci cu fonduri europene

In fiecare zi de aproape doi ani, fac drumul de la centura de nord - depozit REMIA catre Negoiesti. M-am mutat intr-o casa din zona bisericii alegand-o tocmai pentru frumusete si liniste, lunca maradiei, aerul patriarhala si simplitatea rurala.Pe drumul dinspre Craiova, nu poti sa nu remarci diferentele mari de dezvoltare intre localitati, nu poti sa nu vezi casele de oameni gospodari, ingrijite, cu curti pavate,gradini de flori la strada, trotoar turnat la strada, mini - parc pentru tinerii locului..dupa Goiesti, se intra in Negoiesti, o localitate care ar putea fi un exemplu in zona - e binecuvantata de un relief ofertant, zona impadurita, destul de multi tineri inca prezenti si care isi doresc sa faca ceva pentru a prospera. Daca ajungi insa seara, lipsa iluminatului public iti da senzatia de sinistru si pierzi din frumusetea locala pe care nu aii cum sa o vezi atata timp cat nici pe la case nu e aprins macar un bec. Ziua, te cucereste verdele impadurit, albia Amaradiei, incercarile timide de a pune la punct gospodariile si a le arata celor care trec pe aici, ca e totusi un loc aparte.Ce este de neinteles este cum se face ca in toata zona nu exista nici o modalitate de a colecat gunoaiele fiecare aruncand pe furis si pe unde a[puca tot ce se strage acasa sau la micile ferme de animale - in secolul XXI, stam cu gunoaiele in curti sau pe campuri pentru ca nu suntem in stare ca macar o groapa ecologica sa construim sau sa avem un serviciu de colectare si depozitare gunoiul ridicat de laa fiecare gospodarie. Nu exista canalizare, retea de apa potabila desi zona este la 18 km de Craiova, apa este in fantani forate de fiecare mai mult sau mai putin ecologic, unde din pacate apa este foaarte calcaroasa si coroziva. Pana si cele doua fantani ridicate si ingrijite candva pentru fala satului, azi sunt parasite, murdare, pline de buruieni si unde se adapa si animalele. Retea de gaze exista doar la strada si la iesirea spre Melinesti, in rest, oamenii se incalzesc cu lemne, unii le cumpara, altii coboara panta de la cimitirul satului cu ele pe spinare si in nici un caz cu acte...Caminul Cultural, de altfel o cladire relativ noua, unde s-au folosit bani europeni, este intotdeauna inchis - stau de aproape doi ani aici si o singura data l-am vazut deschis si asta doar pentru un chef privat!
De ce nu ia nimeni initiativa infiintarii unei biblioteci rurale, unui centru de formare si indrumare tineri pentru meserii posibil dezvoltabile in zona, un centru cultural cu spectacole si intruniri satesti, activitati specifice rurale pentru gospodarii localitatii... cel mai probabil oricine ar dori tru ca nimeni nu i-ar raspunde macar sau ar refuza. Am depus o cerere acum un an prin care solicitam concesiuneea unui teren viran pentru a-l putea ingrijio si amenaja si nici pana azi nu am primit vreun raspuns desi legal, ar fi trebuit ca in maxim 30 de zile sa mi se raspunda ceva dar...nu intereseaza pe nimeni!de ce sa dam un raspuns cand e mai bine sa stam cu un canal plin de laturi si gunoaie, drum desfundat si plin de namoale caand ploua - promisiunea ca va fii asfaltat a fost doar in campania electorala, acum nu mai este de actualitate nici una din promisiunile facute de la racordarea la retea de apa si canalizare pe bani europeni la asfaltare...Micile buticarii ce vad la preturi de lux produse de proasta calitate par desprinse din partea asiatica de la turci unde inca primitivismul mai exista. Dar vrem sa fim europeni!Pacat!Regiunea este splendida si ar putea fi o zona limitrofa Craiovei unde inclusiv turism rural s-ar putea dezvolta. Nu e de mirare ca tinerii cauta sa plece din zona, chiar si din tara - ce le oferim noi ca sa ramana?NIMIC!

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre MelinestiPagina in care spui si gasesti totul despre Melinesti

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Sarbatorile de iarna

Nici bine nu au inceput sarbatorile ca a si inceput circul cu pocnitori si artificii. In fiecare... citeste mai mult

Saraci cu fonduri europene

In fiecare zi de aproape doi ani, fac drumul de la centura de nord - depozit REMIA catre... citeste mai mult

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Melinesti - Dolj!Scrie despre tot ce se intampla in comuna Melinesti - Dolj!

Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se... citeste mai mult

toate stirile
MelinestiIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Melinesti

Trimite pe mail acum!
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Owning Chanel design

Owning Chanel designer label hadagnbs may be a measure which a lovely lovely lady has fantastic taste in fashions and is no stranger to the latest progress in fashion. It will not represent ones own, these products of course stand the house of more durable quality and design fineness, with businessmen swearing inside their lives because hadagnbs might easily exist check of your and therefore widespread start using. The most suitable matter within the manufacturing most typically associated with Chanel purses and purses, and the stores themselves demand to pass accurate quality laboratory tests to ensure that however these are suitable for building up these chicks accessories. It's no surprise that they are at high think not only by fashion designers and celebrated public figures across the globe, but also purveyors considered one of durable manufactured goods that respect so many people of hard wearing fashion and funky chic.