Sisesti.

Comuna Sisesti - Maramures isi cauta Administrator. Poti fii chiar tu!

Comuna Sisesti - Maramures isi cauta Administrator. Poti fii chiar tu!
Comuna Sisesti - Maramures isi cauta Administrator. Poti fii chiar tu!

Ziare.com a dedicat un intreg website comunei Sisesti - Maramures. Acum este randul tau sa decizi ce apare pe el. Oricine poate deveni Administrator al acestor pagini.

Trebuie doar sa ai acces la Internet, un pic de timp liber, sa fii prieten cu limba romana si sa iubesti locul in care traiesti. Restul te invatam noi.

Pentru ca primim in fiecare zi multe vesti de la oamenii din comuna Sisesti - Maramures, unele mai interesante si mai importante decat altele, avem nevoie de cineva care sa le vada primul, inainte de a le vedea intreaga comunitate.

Administratorul decide ce merita cu adevarat sa apara pe pagina comunei Sisesti - Maramures, cu care se va mandri intreaga localitate, drept pentru care trebuie sa fie cat mai bine intretinuta.

Administratorul valideaza articolele care apar, anunturile, evenimentele, materialele video sau fotografiile. Administratorul modereaza si discutiile de pe siteul comunei Sisesti, in scopul pastrarii unui mediu de dezbatere civilizat.

Daca doresti ca tu sa administrezi pagina comunei Sisesti - Maramures, acceseaza acest formular si trimite cererea ta. Echipa Ziare.com te va contacta si iti va spune tot ce ai de facut.

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre SisestiPagina in care spui si gasesti totul despre Sisesti

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Sisesti - Maramures!Scrie despre tot ce se intampla in comuna Sisesti - Maramures!

Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se... citeste mai mult

Intra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Sisesti - MaramuresIntra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Sisesti - Maramures

Fiecare localitate din Romania inseamna, in primul rand, o mare comunitate, plina de viata,... citeste mai mult

Comuna Sisesti - Maramures isi cauta Administrator. Poti fii chiar tu!Comuna Sisesti - Maramures isi cauta Administrator. Poti fii chiar tu!

Ziare.com a dedicat un intreg website comunei Sisesti - Maramures. Acum este randul tau sa... citeste mai mult

toate stirile
SisestiIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Sisesti

Trimite pe mail acum!
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Comori ascunse in Comuna SISESTI

LEGENDA TEZAURULUI INGROPAT INTRE CETĂŢELE SI BONTĂIENI
Comoara de la Pietricea• Alina TALPOS
Bătranii din Cetătele, comuna Sisesti, sustin si astăzi că in locul numit Pietricea (o culme de deal aflată la hotarul dintre Cetătele si Bontăieni) există o comoară de aur, ingropată acolo incă de pe vremea barbarilor. Se spune că ar fi sub pămant o masă din aur, pe care se află un balaur din aur. Altii spun că au aflat de la străbunicii lor că la Pietricea ar fi fost ingropată si o closcă cu puii din aur.

Mihai Rogojan (72 de ani), un profesor de istorie pensionar, spune că intre cele două războaie mondiale, pe vremea primarului Ţura Vasile, sătenii s-au mobilizat si au plecat in căutarea comorii. Au tăiat dealul cu tarnăcoape si au făcut un sant lung si adanc de aproximativ 10 metri. N-au apucat să găsească nimic, deoarece săpăturile au fost intrerupte de cel de-al Doilea Război Mondial.

• Proprietarul dealului: "Am mostenit pămantul cu tot cu comoară"

Proprietarul pămantului este Costin Costan, un localnic din Cetătele, in varstă de 80 de ani. Bătranul se amuză atunci cand este intrebat ce ar face dacă s-ar dovedi că pe pămantul său ar exista, cu adevărat, vestita comoară. Spune că ori de cate ori merge la terenul său se gandeste cu emotie că in adancuri zace nedescoperită closca cu puii de aur.
Se vorbeste că in satul Rus, comuna Dambovita, pe vremuri, a existat un centru de prelucrare a materialelor neferoase. Este posibil ca obiectele din aur să fi fost ascunse la Pietricea in vremea invaziei barbarilor.
"Io am mostenit pămantu’ de la bunicu’ meu si el mi-o spus că mi-l dă cu tot cu comoara de aur, care este ascunsă undeva sub stancile de piatră. Cand mă gandesc că pe pămantul meu ar putea fi descoperită o comoară, mă apucă tremurul. Noi n-am fi impotrivă să se reia săpăturile. Dar nu cred că atata cat mai avem de trăit om apuca să vedem noi săpături arheologice in zonă. Ar trebui să actioneze experti, nu oameni care nu se pricep. O inceput sătenii să sape pe vremuri, dar n-o mai putut continua săpăturile din cauza războiului."

• Legenda comorilor ce ard

Octogenarul mai povesteste că, in vremurile tineretii, in fiecare noapte de Pasti, se ducea la Pietricea pentru a vedea unde se va aprinde focul magic. Era o traditie in zonă, o superstitie cu care localnicii s-au hrănit spiritual din străbuni. Se spune că in noaptea Invierii se deschid cerurile si ard comorile. "De fiecare dată am văzut focuri inspre Rus, nu la Pietricea cum m-as fi asteptat. M-am rugat să văd focul pe dealul nostru, dar niciodată nu s-a aprins nimic. Mai erau si vlăjgani care aprindeau focul cu mana lor, in batjocură", asigură tăranul.