Carlibaba.

Poiana Stampei, Ciocanesti si Carlibaba, nominalizate "Cel mai frumos sat din Romania"

Poiana Stampei, Ciocanesti si Carlibaba, nominalizate "Cel mai frumos sat din Romania"
Carlibaba

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava,satele Poiana Stampei, Ciocanesti si Carlibaba au primit, pe (11 decembrie 2010), in cadrul unei festivitati organizate la Gura Humorului, placheta de "Cel mai frumos sat din Romania", din partea asociatiei cu acelasi nume. Placheta este standard si se amplaseaza la intrarea in sat. Tot sambata 11 decembrie 2010 au fost prezentate si alte 15 sate sucevene care intentioneaza sa devina membre ale asociatiei.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri (7dec 2010), ca este vorba despre Sucevita, Dorna Candreni, Manastirea Humorului, Darmanesti, Marginea, Straja, Malini, Pojorata, Mitocu Dragomirnei, Bosanci, Scheia, Bilca, Sadova si Fundu Moldovei.
In Asociatia "Cele mai frumoase sate din Romania", Poiana Stampei, Ciocanesti si Carlibaba sunt membri fondatori, iar primarul de Ciocanesti, Gheorghe Tomoiaga, este vicepresedinte.
Asociatia s-a infiintat la inceputul lunii iulie, in acest an, dupa modelul "Cele mai frumoase sate din Franta". Alaturi de membrii fondatori au fost prezenti ca invitati de onoare asociatiile surori din Italia si Belgia, "Cele mai frumoase sate din Italia" si "Cele mai Frumoase sate din Valonia", precum si cel care a sprijinit de la inceput crearea asociatiei romanesti, presedintele asociatiei "Cele mai frumoase sate din Franta", Maurice Chabert.
Asociatia "Cele mai frumoase sate din Romania" are in prezent circa 200 de membri. Pentru a capata acest statut, satul candidat trebuie sa aiba un caracter rural, sub 5000 locuitori, sa aiba cel putin un obiectiv turistic, atractie culturala (de exemplu, monumente clasate, muzeu, site NATURA 2000 etc, un patrimoniu arhitectural si urbanistic de valoare, evaluate dupa criterii de calitate si sa existe o hotarare de Consiliu Local in acest sens.
Fiecare sat candidat este evaluat de Comisia de evaluare si certificare, care este formata din specialisti si este independenta.

Alte stiri

adauga si tu
Din istoricul Comunei Carlibaba(Povestea asezarilor Bucovinene)Din istoricul Comunei Carlibaba(Povestea asezarilor Bucovinene)

Povestea asezarilor Bucovinene,,CARLIBABA'' Numita, in toate relatarile calatorilor straini, care... citeste mai mult

Poiana Stampei, Ciocanesti si Carlibaba, nominalizate "Cel mai frumos sat din Romania"Poiana Stampei, Ciocanesti si Carlibaba, nominalizate "Cel mai frumos sat din Romania"

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava,satele Poiana Stampei, Ciocanesti si Carlibaba au primit,... citeste mai mult

Carlibaba - locul unde poti petrece o vacanta de visCarlibaba - locul unde poti petrece o vacanta de vis

Comuna Carlibaba este situata in extremitatea nord-vestica a judetului Suceava, fiind ca... citeste mai mult

Pagina in care spui si gasesti totul despre CarlibabaPagina in care spui si gasesti totul despre Carlibaba

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

toate stirile
CarlibabaIntra acum!

Poze din Carlibaba

Trimite pe mail acum!
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

excelent domnule

as vrea sa aflu mai multe despre aceste plaiuri minunate