Babaita.

Scoala din satul Merisani

Scoala din satul Merisani
Scoala din satul Merisani, comuna Babaita

Incepand cu 01.09.2011 scolile generale din satele Babaita si Merisani vor fi comasate. Copiii inscrisi la scoala din Merisani in clasele I-VIII, se vor deplasa zilnic la Babaita sau la Magura, in functie de locul unde vor vrea sa invete. Parintii spun ca la inscrierea copiilor in anul scolar 2011/2012, vor tine cont de starea drumului judetean 506, de mijloacele de transport care fac legatura cu fiecare dintre cele doua localitati si de conditiile pe care le ofera fiecare scoala. Ideea de a avea copiii intr-o clasa de peste 35 de elevi, cum va fi cazul clasei a VII-a la Babaita, le displace multora dintre ei. Unii care au mai lucrat la stat sunt convinsi ca atunci cand va fi nevoie de bani pentru reparatii si piese de schimb pentru microbuzul scolii, nu se vor asigura la timp si elevii vor intrerupe scoala. Faptul ca iarna, aproape la fiecare ninsoare, drumul se umple cu zapada viscolita de pe camp si devine impracticabil reprezinta un alt motiv de ingrijorare.
Cladirea scolii din Merisani a fost renovata cu fonduri europene iar investitia nu se amortizeaza pana la data la care nu se mai tin cursuri, 01.09.2011. Grija pentru modul in care s-au folosit banii publici nu a avut-o niciun factor de raspundere care si-a exprimat acordul pentru aceaste cheltuieli. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a pierdut bani cand a "gresit" cu reparatia capitala a scolii Merisani dar prin comasare va economisi o parte, prin efortul zilnic al copiilor de a ajunge la scoala in alta localitate si prin concedierea profesorilor, impusa de micsorarea numarului de ore.

Alte stiri

adauga si tu
Scoala din satul MerisaniScoala din satul Merisani

Incepand cu 01.09.2011 scolile generale din satele Babaita si Merisani vor fi comasate. Copiii... citeste mai mult

Băbăiţa, aşezarea şi legătura cu lumea

Comuna Băbăiţa se găseşte la intersecţia paralelei de 44 grade şi 17 minute latitudine... citeste mai mult

Patroana spirituala a bisericii din satul BabaitaPatroana spirituala a bisericii din satul Babaita

Sfanta Paraschiva sau Sfanta Vineri, cum este numita in popor, ocrotitoarea celor aflati in... citeste mai mult

Pagina in care spui si gasesti totul despre BabaitaPagina in care spui si gasesti totul despre Babaita

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

toate stirile
BabaitaIntra acum!

Poze din Babaita

Trimite pe mail acum!
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tZxVXHITduifjjej

Noi, moldovenii avem multe idei iavrntoaoe și ingenioase. Dar nu ne folosim energia een direcția potrivită, nu avem un vector util. De exemplu, ce face un basarabean ceend revine din străinătate cu bani: eeși face un gard, care trebuie să fie mai fain deceet al vecinului, cumpără haine scumpe ca să aibă cu ce ieși een lume și eeși ia o mașină pe care o treentește een primul gard la beție.Ceeteva luni de guleai, după care se vede nevoit să meargă din nou la muncă een străinătate. Noi nu știm să gestionăm banii, să-i investim și să-i administrăm chibzuit.

 

 

AopKoYhvLppQRWzhov

qIMXbg , [url=http://ucdhnvbcaasz.com/]ucdhnvbcaasz[/url], [link=http://gtdmlilpuoku.com/]gtdmlilpuoku[/link], http://bokmzsojoslj.com/

 

 

Raspuns

Nu trebuie sa ne turnam "cenusa in cap" sugerand ca tot neamul suntem o adunatura de neispraviti. Am scos in evidenta o afacere paguboasa pentru comunitate, facuta cu bani publici de catre administratia locala. Fondurile alocate de la bugetul de stat au fost cheltuite fara nicio eficienta. Prioritatea numarul 1 a fost ca firma condusa de un "apropiat" al administratiei sa mai castige inca o lucrare. Straduinta edililor comunei in cazul de fata a avut ca obiect interesele unei persoane si nu grija cheltuirii cu eficienta a banului public in interesul cetateanului.

 

 

babaita

Primarel Babaita - comuna din TR mereu inundata. Din pura intamplare cunosc beizadelele acestui primar si implicit pe el: un neispravit si trei sferturi, fura orice, a furat balta comunei, a inchiriat-o la prieteni dupa ce in prealabil o vandu-se altui prieten 9in esenta este balta lui). La ultima inundatia a facut si bani: a vandut materialele ce trebuiau sa ajunga la sinistrati aproximativ 10-20 tiruri si a impartit banii cu proprietarul depozitului - varul sau. Cetatenii tac ca le este frica.