Cochirleanca.

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Cochirleanca - Buzau!

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Cochirleanca - Buzau!
Scrie despre tot ce se intampla in comuna Cochirleanca - Buzau!


Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se intampla in comuna Cochirleanca - Buzau.

Evenimente importante. Povesteste despre comuna Cochirleanca, despre viata ta si da-le de veste vecinilor si prietenilor cand se intampla ceva nou. Poti scrie despre absolut orice crezi ca este important pentru tine, pentru familia si prietenii tai, pentru intreaga comunitate din care faci parte.

Obiective turistice. Vorbeste despre obiectivele turistice din comuna Cochirleanca judetul Buzau, despre ce e de vazut, despre locurile deosebite pe care ai vrea sa le arati lumii intregi. Este ceva inedit in comuna Cochirleanca? Spune-le si celorlalti despre asta!

Viata ta si a comunitatii. Descrie locurile in care ai crescut si spune cum ai vrea sa arate comuna in care vor creste si copiii tai. Adauga orice informatie utila pentru comunitate, pentru tine si pentru vecinii tai. Da-le de stire cand se intampla ceva nou, cand ai ceva de zis, ceva ce ai vrea sa auda toata lumea.

Informatii utile. S-a schimbat programul la magazin? Se difuzeaza un film bun sau o sa fie un spectacol care merita vazut? La biserica se strang lucruri pentru cei care au nevoie sa fie ajutati? Informeaza-i pe cei din comuna Cochirleanca!

Semnaleaza autoritatilor!
Ceva nu merge bine in comuna Cochirleanca - Buzau? Semnaleaza autoritatilor problemele tale. Intra in grupurile de discutie pe anumite teme si gaseste o solutie impreuna cu cei din comuna Cochirleanca.

Informeaza-i pe cetatenii comunei Cochirleanca! Esti autoritate locala si vrei sa ii informezi pe cetatenii comunei despre o modificare legislativa, despre o decizie locala sau despre un proiect pe care vrei sa il dezvolti? Posteaza pe pagina comunei Cochirleanca - Buzau si urmareste reactiile oamenilor din comuna .

Toate postarile tale vor fi pastrate, fie ca vorbim despre articole sau simple vesti, pentru a le putea vedea de cate ori ai nevoie.

Ai ceva de comunicat? Nimic mai simplu, apasa pe butonul "Scrie si tu". Se va deschide un formular in care poti scrie tot ce ai de transmis, simplu si usor. Mai mult, poti adauga si o poza, o imagine sugestiva pentru textul tau.

Apesi pe butonul "Salveaza" si gata! Gandurile tale vor aparea pe pagina comunei Cochirleanca - Buzau, unde vor fi vazute de intreaga comunitate.

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre CochirleancaPagina in care spui si gasesti totul despre Cochirleanca

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Cochirleanca - Buzau!Scrie despre tot ce se intampla in comuna Cochirleanca - Buzau!

Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se... citeste mai mult

Intra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Cochirleanca - BuzauIntra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Cochirleanca - Buzau

Fiecare localitate din Romania inseamna, in primul rand, o mare comunitate, plina de viata,... citeste mai mult

Comuna Cochirleanca - Buzau isi cauta Administrator. Poti fii chiar tu!Comuna Cochirleanca - Buzau isi cauta Administrator. Poti fii chiar tu!

Ziare.com a dedicat un intreg website comunei Cochirleanca - Buzau. Acum este randul tau sa... citeste mai mult

toate stirile
CochirleancaIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Cochirleanca

Trimite pe mail acum!
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A neighbor of mine h

A neighbor of mine has a tire shredder so I think it is legal but might pass on this one. I don't want to run over it. The pepper spray I am going to pursue but will talk to a lawyer about it first. Colorado has very liberal Make My Day laws. It is non lethal proeoctitn aimed at illegal entry. http://pdcpoc.com [url=http://vtosqez.com]vtosqez[/url] [link=http://xmsvnshd.com]xmsvnshd[/link]

 

Thanks, Rowan. I try

Thanks, Rowan. I try not to ignore people, even if it is sometimes uncefmortablo, simply because I want to empower listening by example. But yeah, there is a point were walking away is the wiser thing to do, which is what I ended up doing.

 

10 homes pulled from

10 homes pulled from MLS here in PA by Ya/eneyrTrdlton recently in one zip. I notice that a few have gone from MLS to local realtor only.How could that benefit a seller? http://gqztws.com [url=http://agkaixolcrk.com]agkaixolcrk[/url] [link=http://cdwiltj.com]cdwiltj[/link]

 

cécile dit :&#

cécile dit :“y’a une dizaine d’année ……à l&#e817;adolesc8nce……ࢭ Ouaip bien essayé mais ça marche pas. ^^Moi aussi j’essaye parfois :)sinon c’est beau.Bon séjour !

 

after the fact. When

after the fact. When I started defending myself verbally against the bully they mostly backed down. Because they hardly planned for the responses. Such as “u sure got some big eye#8s&221; and I started saying back “So what, what can you do about it”. And they are puzzled as to what just happened. Because they are expecting me to cry, but instead I’m ok with the comment and they are shocked.

 

woxGccxBEbwGpBNvKl

k8i3rU , [url=http://jyuzdwnzwjnk.com/]jyuzdwnzwjnk[/url], [link=http://ezqpdrqlmwct.com/]ezqpdrqlmwct[/link], http://roqlczbpelmb.com/

 

dELwipHLEH

XKd43t lgwdedhlchdt

 

vAevmypXO

1iA9JW yvsitautjemi

 

KIwINAElyorHk

Well done artclie that. I'll make sure to use it wisely.

 

despre Cochirleanca

Insă cel mai de seamă obiectiv de pe teritoriul comunei, este, fără indoială ,,Scoala de Aplicatie a Fortelor Aeriene “ de la Boboc. Cine nu a auzit de această celebră scoală, unică in tară, unde se pregătesc pilotii militari ai Armatei Romane? Aici s-au pregătit generatii intregi de piloti militari care au făcut cinste Armatei si Romaniei, fiind recunoscut profesionalismul acestora si peste hotare, odată cu participarea la misiuni NATO si nu numai.

Ca proiecte de viitor, primăria Cochirleanca intentionează realizarea aductiunii de apă (proiect aflat acum deja la stadiul de incepere a lucrărilor), renovarea scolii generale nr. 1 din Cochirleanca, o sală de sport modernă, precum si o mare dorintă a localnicilor, alimentarea cu gaze. Sigur, unele proiecte au sanse reale de realizare, iar altele vor fi si in continuare in atentia edilului comunei.
Se dovedeste odată in plus că, acolo unde există vointa de ,,a face", culoarea politică nu contează si că ,,omul sfinteste locul". Beneficiind si de intreg sprijinul consilierilor locali, dl. Primar Rosca, speră ca aceste proiecte să devină realitate cat mai repede, pentru binele locuitorilor comunei, pentru imbunătătirea vietii acestora si modernizarea vietii in mediul rural.
Viorel Dodan

 

despre cochirleanca

Ca de altfel toate localitătile rurale din tara noastră, comuna Cochirleanca trece si ea prin transformările inerente acestei perioade, adaptandu-se din mers cerintelor vietii moderne. In acest sens, prin eforturile localnicilor, ale primăriei si consiliului local, ale d-lui profesor Ion Rosca,primarul comunei, s-au realizat investitii majore la nivel local. Astfel, a fost reabilitată scoala generală din cătunul Tarlele, a fost construită o scoală nouă in satul Boboc-Gară, s-a reabilitat grădinita din Rosioru. Recent, s-a renovat scoala nr. 2 din Cochirleanca(Satul Nou) si urmează să intre in acest proces si scoala nr.1(Satul Vechi). Mandria comunei este noul dispensar cu ambulator, modern si utilat la standarde actuale.

Ca multe alte localităti din tară, nici Cochirleanca nu face exceptie cand vine vorba de migratia fortei de muncă. Astfel, o mare parte din tinerii comunei au plecat să lucreze in tări ca Cipru, Spania, Italia, iar ca rezultat al muncii lor sunt numărul mare de case noi construite in ultima perioadă din banii castigati in acest fel. Oameni hotărati si muncitori, localnicilor din zonă li s-a dus vestea că sunt oameni gospodari, cu dragoste de pămant si animale . Neintrecuti in muncile campului, ei trudesc din greu aplecati pe coarnele traditionalei prăsitori dar si in cabina modernelor tractoare de ultimă generatie, trebuind, astfel, să se adapteze cerintelor agriculturii moderne. Mai este, insă, mult pană cand vor putea trece de la agricultura de subzistentă la marile exploatatii agricole,mai profitabile.

 

despre Cochirleanca

Cochirleanca- traditie si modernitate

Atestată documentar incă din secolul XVII,comuna Cochirleanca apare in 1820 sub numele Găgeanul (nume care se mai păstrează si astăzi).Aflată pe vechiul ,,drum al fierului" sau ,,drumul Bogdanului",care lega Ţara Romanească de Moldova, comuna cuprinde satele:Boboc-Gară,Boboc-Sat, Cochirleanca, Rosioru si
Tarlele. Se află la 23km. de Buzău pe sosea si la 11 km. pe calea ferată. Pe teritoriul comunei, la Rosioru, au fost descoperite vestigii arheologice apartinand culturii Santana de Mures, satul infiintandu-se in 1864, după reforma agrară, tăranii improprietăriti stabilindu-se in aceste locuri. Despre satul Boboc se spune că a fost infiintat de un cioban vrancean, pe nume Radu Boboc, care s-a stabilit in aceste locuri in 1848. Mai apoi, mosia Boboc, de 8000 de pogoane a fost cumpărată de Ion Marghiloman, tatăl renumitului politician Alexandru Marghiloman. Comuna a dat tării personalităti cum ar fi: profesorul si istoriograful Constantin Gh. Dumitrescu, născut in 1898, cel care a infiintat in 1934 la Buzău, Muzeul etnografic regional. Arhiepiscopul Teofil Ionescu, născut la 14 octombrie 1894 in localitatea Bobocu, Doctorand in teologie la Paris, este intemeietorul Asociatiei crestini-ortodoxe Patriarhul Miron, apoi arhimandrit si superior al Bisericii ortodoxe romane din Paris (1939-1945), preot la diferite parohii romane din S.U.A. si Canada si episcop titular la Sevres. La 26 aprilie 1972 este primit ca membru al Sfantului Sinod, iar in 1974 este ridicat la treapta de arhiepiscop. Moare la Paris in 1975.
Gheorghe Gh. Dunka (1906-1974) – fiul senatorului si deputatului Gheorghe I. Dunka. Absolvent al Facultătii de Drept, a fost avocat pledant la Judecătoriile din Buzău si Beceni. A construit un local de scoală la Cochirleanca, in perioada in care se retrăsese la mosia părintească de la Bălăceanu.
Medelnicerul Scarlat Hrisoscoleu-Mateescu (mai tarziu sertar), intemeietorul ramurii buzoiene a familiei Hrisoscoleu, a detinut mosii la Cochirleanca, pe la 1729-1752.
Eliza - fosta sotie a lui Alexandru Marghiloman, recăsătorită cu Ion I.C. Brătianu - a primit mostenire mosia Zilistea-Cochirleanca. Această mosie, impreună cu cea de la Zoita-Costieni, a fost expropriată in anul 1923. Cele două monumente ridicate in cinstea eroilor-unul la Boboc si celălalt la Cochirleanca-sunt dovada vie a jertfelor aduse si de localnicii din zonă, in timpul celor două războaie.