Smeeni.

S.A.Cereanim Smeeni o capusa pe capul taranilor

S.A.Cereanim Smeeni o capusa pe capul taranilor
capusa

"Pamantul este ultimul lucru la care trebuie sa renunte orice om in viata lui ,pentru ca pamantul e cel care iti asigura mancarea. Cand omul renunta la pamant ,inseamna ca nu i-a mai ramas nimic ,decat un acoperis deasupra capului."

Acest lucru il stie orice taran si totusi pentru multi dintre ei, lotul de pamant arabil pe care-l detin odata cu desfiintarea C.A.P._urilor ,a devenit o adevarata povara. Societatile Agricole infiintate dupa anul 1991,in marea lor majoritate, sunt conduse de "baietii destepti,"obtin rezultate mediocre ,"traiesc" din subventiile luate de la stat si cumpara utilaje din pensiile membrilor asociati.
O astfel de "Ferma" este si S.A.Cereanim Smeeni, cea mai mare Asociatie Agricola de pe teritoriul comunei Smeeni,care administreaza 2900 ha.clasandu-se pe locul 99 intr-un top al celor mai mari proprietari de pamant din tara. Desi agricultura cere stiinta si nu oricine poate obtine rezultate ,la conducerea acestei asociatii s-a instalat un" protejat"al primarului Nicu Nastase, consilier P.D.L. un individ cu putine clase primare, condamnat in tinerete pentru furt si (spun oamenii) mare iubitor al licorilor bahice. Reabilitarea obtinuta in cazierul judiciar odata cu trecerea anilor si anii de munca ca agricultor nu-l recomanda nici pe departe ca pe un bun manager. Ca dovada stau rezultatele slabe obtinute intr-un an agricol deosebit de bun ,cheltuielile enorme pe ha,lipsa programelor de accesare a fondurilor europene si harababura instalata in asociatie.Numai intr-un an a marit nejustificat cheltuielile indirecte pe ha de la 250ei la 400 lei,iar consumul de motorina pe ha sare cu mult peste 70 de litri. Naravurile avute in tinerete se pare ca nu l-au parasit nici acum pentru ca din obiectele de inventar au inceput sa lipseasca o betoniera,un transformator electric,un generator.Mai mult a facut "scapat" si un fost gestionar al asociatiei care la inventar a iesit lipsa sute de milioane lei vechi.Toate astea nu-l impiedica insa sa achizitioneze fara aprobarea Adunarii Generale un autoturism de teren si sa se urce la volan fara sa detina permis de conducere. Fitele ,atitudinea de "boss"si stapan luata inca de la preluarea mandatului se bazeaza pe naivitatea si lipsa de carte a taranilor, care se lasa manipulati in Adunarile Generale de un grup de "protejati" care fac legea prin fluieraturi si huiduieli ,impiedicand orice tentativa de opozitie. Alegerea membrilor asociati in Consiliul de Administratie si comisile de Cenzori se face premeditat in biroul "serifului" ,asistat de primarul Nicu Nastase ,dintre membrii P.D.L. sau pur si simplu sunt alesi oameni pusi pe capatuiala care nu au nimic in comun cu functia respectiva sau cu moralitatea.Asa s-a ajuns in situatia ca in Consiliul de Administratie si Comisia de Cenzori sa figureze membrii care nu prea stiu sa citeasca sau sa socoteasca.
La sfarsitul lunii martie 2012 va avea loc Adunarea Generala a membrilor Asociati care are pe ordinea de zi alegeri pentru presedinte,consilieri ,cenzori." Pana atunci asa cum mentionam mai sus "cartile"se fac cu mare atentie in biroul primarului Nicu Nastase si sigur nu va exista decat un singur candidat pentru functia de presedinte, in persoana "marelui expert in agricultura" Nicu Sava.

Alte stiri

adauga si tu
ULTIMA OFERTA ELECTOTALA ...un gard si o Capela pentru Biserica din satul Smeeni !!!ULTIMA OFERTA ELECTOTALA ...un gard si o Capela pentru Biserica din satul Smeeni !!!

In duminica a-3-a din Post (a Sfintei Cruci) Primarul comunei Smeeni ,Nicu Nastase, a luat... citeste mai mult

S.A.Cereanim Smeeni o capusa pe capul taranilorS.A.Cereanim Smeeni o capusa pe capul taranilor

"Pamantul este ultimul lucru la care trebuie sa renunte orice om in viata lui ,pentru ca pamantul... citeste mai mult

Ziua de 8 Martie____motiv de bucurie pentru mamici ,doamne si domnisoare !Ziua de 8 Martie____motiv de bucurie pentru mamici ,doamne si domnisoare !

Ziua de 8 Martie - motiv de bucurie pentru mamici ,doamne si domnisoare ! Se daruiesc... citeste mai mult

Respect fata de electoratRespect fata de electorat

Ce inseamna realmente un om cu caracter? Ce principii respecta atunci cand trece prin situatii... citeste mai mult

toate stirile
SmeeniIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Smeeni

Trimite pe mail acum!
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ceranim smeeni

bine bine dar numele lor de ce nu le scrii ca sa-i stie toti

 

HgmPyrhSK

sDJkBA , [url=http://qptbobkpybdp.com/]qptbobkpybdp[/url], [link=http://mgxawkwewztn.com/]mgxawkwewztn[/link], http://magftsgegita.com/

 

YaIKafOyeO

gk1oAm , [url=http://yrqrsailpjpc.com/]yrqrsailpjpc[/url], [link=http://iwzmwwkbtsfc.com/]iwzmwwkbtsfc[/link], http://hkjyioqxkvod.com/

 

lalMmueMAytEhjsY

tDMHrW vigwizfmovht

 

BkpgQKDva

Frumos :) Anul asta sigur o sa prinzi vreme buna pe Moldoveanu, cel putin asta iti doserc si mi doserc si mie, ca am de gand sa merg.Am citit pe internet ca se lasa bagajele pe Vistea si se merge pe Moldoveanu fara. Ma intreb, sunt in siguranta acolo? Ca tare nu mi as dori sa raman fara unele lucruri din rucsac.Cat despre apa, pe traseu nu este, insa am gasit pe net ca intre Vistea si Refugiul Vistea, mergand pe banda rosie, cam pe la mijloc dai spre stanga de un traseu triunghi rosu care coboara spre Victoria-Vistisoara si este izbor de apa cam la 1600m altitudine (Informatie luata de pe net, nu garantez pentru ea si nu stiu cat s ar face pana acolo, cred ca 1 ora)Asteptam intoarcerea la Balea. Ati facut traseul de creasca sau cel cu banda albastra pe langa Podragel?