Cum scapi de alergiile de primavara?

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 18:12
6005 citiri
Cum scapi de alergiile de primavara?
Foto: Purelyjuicers

Alergiile de primavara nu au un leac miraculos. Exista medicamente care te pot ajuta, insa inainte sa dai o fuga la farmacie, trebuie sa stii ca exista modalitati mai simple de a scapa de ele.

Alergiile sunt provocate de polenul din aer: cand este inhalat, sistemul imunitar al persoanelor alergice devine hiperactiv. Polenul devine inamicul numarul unu, iar anticorpii ataca alergenii, eliberand histamine in sange. Aceste substante cauzeaza simptomele alergiilor: mancarimi ale ochilor, scurgeri nazale, stranut si altele, arata WEbMD.

Cei care vor sa iasa afara primavara, sa se bucure de vremea frumoasa si de flori, pot avea surprize neplacute. 10% pana la 30% din adulti pot fi afectati de rinita alergica (alergia cu inflamatie locala a mucoasei nazale), procentul crescand pana la 40% la copii.

De multe ori insa, exista metode simple prin care poti scapa de alergii. Inainte sa mergi la farmacie, merita sa incerci sa faci unele schimbari la mediul inconjurator.

Cum poti sa eviti polenul?

Ai spune ca nu ai cum sa fugi: primavara, polenul este peste tot. Insa nu mereu in aceleasi cantitati. Specialistii recomanda sa va programati activitatile in aer liber in acele momente ale zilei cand cantitatile de polen sunt reduse.

Vara, spre exemplu, polenul este prezent in cantitati mari dupa-amiaza si seara, iar toamna, e bine sa eviti sa iesi din casa dimineata tarziu sau dupa-amiaza.

Daca nu poti sa eviti iesirile din casa, atunci poti sa incerci sa porti o masca de protectie. Daca intri in casa si incepi sa simti ca apar simptomele, e bine sa iti schimbi hainele.

Curata aerul din casa

Poti sa scapi de polenul din casa cu ajutorul aerului conditionat. Daca ai un ventilator, e bine sa nu il folosesti primavara, pentru ca acesta ar putea sa-ti aduca alergenii care te supara de afara chiar in casa.

Catelul si pisica, purtatori de alergii?

Animalul de casa iti poate aduce si el suprize neplacute: daca acesta trebuie sa iasa afara des, primavara iti poate aduce, ascuns in blana, polenul care iti provoaca alergii. De aceea e bine sa inveti animalul sa stea numai in casa sau numai afara si sa ai grija sa ii faci baie, daca sta mai mult in casa.

Covoare, perne, cearsafuri

Alergiile nu sunt cauzate doar de polen. Covoarele, pernele si cearsafurile pot fi medii perfecte in care se dezvolta acarieni, iar acestia pot duce la alergii. Exista materiale textile hipoalergenice, care te pot feri de astfel de probleme. Nu trebuie insa sa dai multi bani ca sa scapi de alergii: e suficient sa faci curat mai des si sa ai grija sa nu se depuna praful in casa.

Spray-urile nazale

O metoda simpla de a reduce simptomele alergiilor este sa-ti cumperi un spray nazal: acestea desfunda narile de cate ori ai nevoie, pe parcursul zilei.

Anti-histaminice

In cazul in care aceste mici trucuri nu functioneaza, iar simptomele alergiilor devin severe, e cazul sa faci o vizita la medic. Acesta iti va sugera daca e cazul sa iei anti-histaminice sau alte tratamente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alergii primavara, #cum scapi alergii , #alergii