Nokia a lansat cel mai ieftin telefon QWERTY

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 10:30
23003 citiri
Nokia a lansat cel mai ieftin telefon QWERTY
foto: Nokia

Nokia a lansat pe piata trei noi telefoane prevazute cu tastatura QWERTY, dedicata scrierii mesajelor text, iar cel mai ieftin dintre ele costa doar 90 de euro, fara taxe.

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a scos, marti, pe piata trei telefoane dedicate scrierii de mesaje text si navigarii pe Internet, dovedind ca se poate adapta fara probleme la noile tendinte ale pietii, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Noul telefon Nokia C3 costa doar 90 euro, fara taxe si alte adaosuri, devenind astfel cel mai ieftin telefon din gama sa lansat de producatorul finlandez.

Nokia ieftineste smartphone-urile

Telefonul a fost construit pe platforma seriei Nokia 40 si este dotat cu aplicatiile Ovi Mail si Ovi Chat. Pe langa tastatura QWERTY, aparatul este dotat si cu un ecran de cinci centimetri, iar utilizatorii pot naviga pe Internet cu Opera Mini, printr-o conexiune Wi-Fi.

Nokia C3 vine si cu o camera foto de 2 megapixeli, iar informatiile pot fi stocate pe un card de memorie de 8GB. Cu toate acestea, telefonul nu include si tehnologiile 3G si A-GPS (GPS asistat).

Pentru acestea din urma, utilizatorii pot folosi noul E5, urmasul lui Nokia E63. Telefonul este bazat pe cea de-a treia editie a sistemlui de operare Symbian S60 si costa 180 de euro, fata taxe si adaosuri, adica dublu fata de C3.

Nokia introduce GPS gratis pe 10 modele de telefoane

De banii acestia, utilizatorii primesc o conexiune mai rapida la Internet, prin HSPA si navigare asistata prin GPS. Nokia E5 are o camera de 5 megapixeli si vine cu un card de 2 GB, ce poate fi inlocuit chiar si cu unul de 32 GB, insa are tot un ecran de 5 centimetri.

Cel de-al treilea telefon lansat marti de Nokia si cel mai avansat dintre ele este noul C6, care combina o tastatura QWERTY glisanta cu un ecran tactil de 7,6 centimetri, cu o rezolutie de 640 x 360 pixeli.

Telefonul va costa 220 de euro, fara taxe, si va include radio FM, camera foto de 5 megapixeli, A-GPS si va suporta card de memorie de 16 GB.

Cele doua noi telefoane din seria C vor fi puse in vanzare in al doilea trimestru al acestui an, in timp ce modelul E5 va ajunge in magazine in cel de-al treilea trimestru al anului.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Nokia QWERTY, #Nokia C3, #Nokia C6, #Nokia E5 , #preturi