10 sfaturi pentru prevenirea bolilor de inima

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 12:07
15103 citiri
10 sfaturi pentru prevenirea bolilor de inima

Bolile cardiovasculare (BCV) reprezinta cea mai comuna problema a lumii moderne care ne impiedica sa imbatranim sanatos si sa avem o viata lunga.

Cei mai periculosi factori de risc, care duc la aparitia acestor boli, sunt fumatul, hipertensiunea arteriala si colesterolul ridicat.

Potrivit Healthy.net, pentru a preveni instalarea unor astfel de boli, este bine sa tineti cont de sfaturile de mai jos, care va pot ajuta chiar si daca parintii dumneavoastra au avut asemenea probleme.

1. Mentineti-va greutatea cat mai aproape de cea normala, iar, daca fumati, faceti tot ce va sta in putinta pentru a renunta.

2. Reduceti din alimentatie aportul de grasimi animale saturate si de grasimi hidrogenate, care ar putea creste atat nivelul colesterolului total, cat si pe cel al colesterolului rau (LDL).

3. Limitati consumul de alimente care au un continut scazut de nutrienti, cum ar fi prajiiturile, chips-urile, snacks-urile si alte alimente procesate. Acestea contribuie la aparitia obezitatii, care este un factor important de risc pentru BCV.

4. Faceti sport in mod regulat. Acest lucru ajuta la mentinerea in limite scazute a colesterolului rau (LDL) si la cresterea colesterolului bun (HDL).

5. Mancati mai multe alimente cu continut ridicat de fibre si nutrienti, dar care sa aiba calorii putine, cum ar fi legume, fructe, cereale integrale.

6. Alegeti grasimile de buna calitate din nuci si seminte (in mod ideal sa fie neprelucrate, nesarate si organice), cum ar fi migdalele, nucile, semintele de floarea-soarelui si de dovleac, care contin acizi grasi omega 3 si vitaminele B.

7. Cautati suplimente nutritive pe baza de vitaminele C si E (in ciuda controverselor recente), si vitaminele B (in special B-6, B-12, B-3 si acid folic).

8. Cautati nutrienti speciali care pot ajuta la prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare, care sa contina substante ca L-carnitina, Co-enzima Q-10, crom, si niacina.

9. Straduiti-va sa va controlati nivelul de stres, modul in care va manifestati furia si frustrarile si comunicati-va sentimentele intr-un mod pasnic.

10. Incercati sa aveti langa dumneavoastra persoane cu care sa va intelegeti bine si pe care sa va puteti baza.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prevenire boli inima, #sfaturi boli inima , #inima