40 de producatori la Targul care...rupe gura targului

Vineri, 20 August 2010, ora 09:11
2360 citiri

Peste 40 de producatori din toate zonele tarii vor participa la cea de a doua editie a "Targului care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!", care se desfasoara, in perioada 20-22 august 2010, la Muzeul National al Taranului Roman din Capitala.

Evenimentul este dedicat micilor fermieri, producatorilor romani de bucate si mestesugarilor, invitati ai Magiunului natural de prune Topoloveni, primul aliment traditional din Romania recunoscut international, se arata intr-un comunicat al organizatorilor, compania Houston NPA.

La fel ca si in cazul primei editii care a avut loc in luna iulie, targul lunii august se vrea o adevarata sarbatoare culinara pentru amatorii de produse romanesti.

Producatorii vor veni cu preparate diverse, printre care branza de capra cu nuci, branza ecologica, branza in coaja de brad, halvita, colac secuiesc trecut prin miere, nuca sau alune crocante, zacusca de vinete si fasole, gogonele si castraveciori murati, tocana de legume, paine coapta pe vatra, lipie si turtite romanesti, impletituri traditionale, turta dulce, prajituri proaspete de casa cu gemuri si dulceturi, cozonac cu nuca, rahat si stafide, covrigi sarati, fructe si legume proaspete, muschiulet si costita afumata de casa, carnat taranesc de casa.

Bucurestenii vor gasi, de asemenea, magiunul natural de prune si dulceturile de capsuni, cirese negre si visine de Topoloveni.

Invitatii targului propun bucurestenilor braga turceasca, file de ansoa, pateuri de masline, pateuri de anghinare, salamuri de mistret, salam cu trufe, parmigiano reggiano, pecorino de sardinia (branza de oaie veche 24 luni), fior di capra (branza de capra 24 luni).

De la targ, nu vor lipsi nici mestesugarii cu produse din lemn, ceramica sau lut si gospodinele vechi pastratoare ale secretului artei cusutului si tesutului.

Atmosfera va fi intretinuta de un ansamblu folcloric si de suite de demonstratii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale tarii.

"Targul care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!" se desfasoara in zilele de 20-22 august 2010, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, intre orele 10.00 - 20.00.

Targul este organizat de compania Houston NPA si Sonimpex Serv Com (producator al "Magiunului natural de prune Topoloveni").

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#targ Bucuresti produse traditionale, #targ produse traditionale , #targuri