Remedii de la bunica... de peste hotare

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 12:07
15029 citiri
Remedii de la bunica... de peste hotare

Cu totii avem situatii in care apelam plini de incredere la ce avem prin casa pentru a ne trata afectiunile sau neplacerile minore, pentru ca stim ca ele functioneaza. Indiferent ca e vorba despre pasta de dinti atunci cand ne iese un herpes ori patrunjelul atunci cand am mancat la cina usturoi.

Asa cum era de asteptat, mai toate natiile se bazeaza inca pe sfaturile de la bunica. Daily Mail a realizat un ghid al remediilor mai neobisnuite de casa, de care sa te folosesti ori de cate ori ai nevoie.

Chiar daca stiinta nu a demonstrat inca in ce fel ajuta, daca ele nu sunt nocive, si e vorba numai si numai de efectul placebo, chiar si asa pot rezolva problema.

Respiratie neplacuta

Rosii: Doua sau trei rosii pe zi te-ar putea scapa de halitoza. Problema este cauzata de compusii sulfurici produsi de bacteriile lipsite de oxigen. In contact cu niste compusi continuti de rosii, mirosul este insa anulat.

Iaurtul: O portie mica de iaurt, zilnic, face minuni, gratie bacteriilor active ce inhiba dezvoltarea bacteriilor datatoare de miros.

Morcovi: Daca ai o jena legata de respiratia ta, mesteca morcov crud, care va inlatura eventualele particule de mancare ce ar fi putut ramane printre dinti. Morcovul va stimula productia de saliva, ce va curata, la randul ei, dantura. Practic, morcovul actioneaza ca si o periuta de dinti.

Constipatie

Castravete: In afara de aloe vera, care stimuleaza intestinul, castravetele pare sa-si faca la fel de bine treaba. Daca ai astfel de probleme, consuma zilnic un sfert de castravete, o buna sursa de fibre, cu efect laxativ.

Tuse si raceala

Cimbru: Gargara cu ceai (in prealabil racit) de cimbru ajuta la eliberarea unor substante active cu puternic efect antiseptic.

Matreata

Ulei de cocos: Maseaza-ti scalpul si lasa-l asa peste noapte, apoi clateste. Repeta operatiunea daca este necesar. De multe ori, matreata apare din cauza unei infectii fungice, iar uleiul de cocos contine doua tipuri de acid cu proprietati antifungice si antivirale.

Diaree

Marul: Bun la toate, se dovedeste erou si in aceasta situatie, ajutandu-te sa-ti poti vedea de activitatile zilnice. Tot ce ai de facut este sa-l razui, fara a-l curata de coaja, si sa lasi 15 - 20 de minute, pentru a prinde nuanta maronie. Pectina reduce inflamatiile, iar cele doua tipuri de acid continute de mar regleaza aciditatea stomacului.

Zaharul brun: Bea apa calduta in care ai dizolvat doua lingurite de zahar brun si te vei bucura de efectul de dezinfectant al acestuia, eventualele organisme minuscule prezente fiind nimicite.

Eczema

Sofran: Inainte de a merge la medicul dermatolog, merita sa incerci sa amesteci ulei de cocos cu sofran si sa aplici pe zona afectata, timp de 5 minute. Poti repeta aceasta operatiune de 2 - 3 ori pe zi. Sofranul contine o substanta despre care se crede ca are proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Uleiul de cocos va sigila zona, astfel incat bacteriile sa nu patrunda.

Ceai: Lasa 4 pliculete de ceai in apa care fierbe, timp de 10 minute. Raceste apoi ceaiul si aplica lichidul pe zona afectata, folosind un tifon. Tanina continuta de ceai va actiona ca un astringent, reducand inflamatiile.

Articulatii dureroase

Busuioc: Bea o infuzie de busuioc de doua ori pe zi, planta continand un ulei ce blocheaza efectele unei enzime cauzatoare de durere si inflamatii.

Apa tonica: Consuma doua pahare pe zi, pentru ca are proprietati antiinflamatoare si efect calmant. Studiile au aratat ca, bauta zilnic, apa tonica reduce simptomele artritei, tinand boala in frau.

Sofran: Fa o pasta din sofran si apa fierbinte, iar cand se raceste indeajuns sa poata fi aplicata pe locul dureros, nu ezita sa o faci. Aplica emulsia de doua ori pe zi, lasand-o sa actioneze timp de 20 - 30 de minute. Condimentul este folosit de secole pentru tratarea problemelor minore ale pielii, gratie efectelor sale antiinflamatoare.

Sindromul premenstrual

Varza: Tensiunea sanilor poate fi ameliorata cu foi de varza de la frigider plasate strategic in sutien. La fel si cea abdominala, plasand pe abdomen foi de varza. Vor avea efectul unor comprese reci. Alterneaza cu niste foi de varza scufundate in apa fierbinte, ori peste care ai trecut masina de calcat sau pe care le-ai incalzit la microunde.

Ceapa: Mananca jumatate de ceapa pe zi atunci cand stii ca momentul se apropie. Fluctuatiile hormonilor din aceasta perioada vor fi ameliorate de cromul continut de ceapa. Ideala este ceapa cruda, nivelul de crom fiind diminuat prin gatire. Cu cat ceapa te face sa lacrimezi mai tare, cu atat mai puternice vor fi efectele.

Ghimbir si zahar brun: Adauga ghimbir proaspat si zahar brun peste o cana de apa calda si bea de doua ori pe zi. Ghimbirul este un calmant natural, iar nutrientii din zaharul brun linistesc sistemul nervos, inlaturand durerea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#remedii naturale, #neplaceri remedii natura, #dureri articulatii remedii naturale, #remedii naturale raceala, #constipatie remedii, #diaree remedii , #remedii naturale