Opinii: De ce sunt romanii suparati pe UE

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 19:06
2239 citiri
Opinii: De ce sunt romanii suparati pe UE

Pentru intrarea Romaniei in UE s-au zbatut toti politicienii cand, pe rand, au fost la guvernare. S-a intamplat ca oficial, Romania sa fie primita in UE pe 1 ianuarie 2007 si bucuria multor romani, dar si a politicienilor care au batut carare inspre acolo, sa fie mare.

I-am intrebat pe multi romani de ce se bucura, ce castigam noi, care sunt avantajele noastre ca popor si nu ca individ si unul din cele mai dese raspunsuri la intrebarea mea a fost ca se va putea circula liber prin toate tarile din comunitatea europeana.

De dupa colt, insa, tot romani de ai nostri dar din diaspora, ne aruncau soptit si compatimitor ca "o sa-l vedeti voi pe dracu' gol".

Intrarea Romaniei in UE s-a facut fara referendum, fara consultarea romanilor cum ar fi fost firesc iar informarea cu ceea ce va fi, ce va urma sa se intample, ce ne asteapta pe fiecare dintre noi si toti laolalta, nu s-a facut.

Ceea ce ajungea la romanul de rand era folclor, pareri neavizate ale unuia sau altuia, nimic oficial.

Astazi, constatam cu amaraciune ca nu mai avem agricultura, dar am devenit piata de desfacere pentru produsele alimentare modificate genetic, produse aduse din UE, cica interzise acolo, in tarile din comunitatea europeana, dar bune pentru romani, chiar recomandate pentru ca sunt garnisite cu E-uri din belsug si trag mai mult la cantar.

Lucru si mai dureros insa, e ca legile ni se fac acolo, la ei, la Bruxelles, si guvernul trebuie doar sa le faca functionale. Daca nu le da viata, daca nu le aplica, este imediat atentionat, amenintat si stapanul ii arata "batul", pedeapsa.

Legile facute acolo, undeva, departe, la Bruxelles, de oameni care nu cunosc realitatile noastre romanesti sau le stiu doar din auzite, in cea mai mare parte a lor nu convin, supara, starnesc controverse si nemultumiri.

Constat cu uimire insa, ca politicienii sunt cei mai revoltati impotriva legilor promovate de guvern, legi venite si impuse de la Bruxelles. Ori politicienii, indiferent ca sunt de la Putere sau din Opozitie, stiu sau ar trebui sa stie ca cei de la putere au obligatia si datoria sa faca ce li se cere.

Multe din legile promovate de guvern nu convin nici celor care s-au bucurat, au cantat si au hahait in noaptea de 1 ianuarie 2007, pentru ca am intrat in UE.

Daca cineva si-a imaginat ca noi am fost primiti in UE doar ca sa ne plimbam nestingheriti, ca acasa, prin tarile din comunitatea europeana, atunci acel cineva s-a inselat.

Mai mari decat drepturile pe care se crede ca le-am avea sunt datoriile si obligatiile si faptul ca trebuie sa fim supusi, ascultatori odata ce le-am acceptat conditiile.

Si una din obligatiile pe care le avem e sa facem asa cum ni se spune, cum ni se transmite, adica "sa ne aliniem" la tot ce e european.

Asa ca mass media si politicienii Opozitiei sa nu mai incite la violenta, sa nu mai scoata lumea in strada pentru ca si ei s-au bucurat in 2007 cand am fost primiti in UE si acum toti, la fel, trebuie sa suportam consecintele si cei care s-au bucurat si cei care nu s-au bucurat.

Romanii care ies in strada si striga revoltati, pe buna dreptate, impotriva legilor promovate de actualul guvern, sunt neinformati si cine ar avea interes s-o faca? Nimeni nu spune, nimeni nu explica de ce asa legi, interesul e ca poporul sa fie nemultumit.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#integrare Romania UE, #conditii Romania UE, #legi Bruxelles Romania , #romani