Fereste-te de strigoi cu usturoi, planta magica

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 09:12
8428 citiri
Fereste-te de strigoi cu usturoi, planta magica

Se apropie noaptea Sfantului Andrei, Halloween-ul romanesc, poate cea mai misterioasa si mai incarcata de magie sarbatoare crestina, numita in traditia populara "noaptea strigoilor" - duhuri rele, care umplu pamantul si sunt mai puternice decat in restul anului.

Strigoii despre care se spune ca ar fi suflete ale mortilor care nu si-au gasit inca linistea si odihna in lumea de dincolo, fura suflete ale oamenilor si-i zapacesc, sperie copiii, omoara animalele si vacilor le iau laptele. De aceea nu este indicat sa se mai iasa din casa dupa apusul soarelui pentru ca nu se stie daca te mai intorci, daca mai gasesti drumul.

Singurul leac care sa tina strigoii departe de oameni si de case este usturoiul pentru ca, spun babele din sat, strigoilor nu le place mirosul usturoiului.

Se crede ca usturoiul e dar de la Sfantul Andrei, de aceea, in ajunul sarbatorii gospodinele pun usturoi la usi, la intrarea in casa, la ferestre si in soproane si-i indeamna pe toti ai casei sa manance usturoi pentru ca strigoii sa nu se apropie de ei.

Daca sperie strigoii, atunci, cu siguranta usturoiul poate sa ne apare si de boli daca-i suntem credinciosi si-l consuman cu regularitate macar in anotimpul rece.

Usturoiul, planta de leac

Consumat regulat, usturoiul scade tensiunea arteriala si face bine persoanelor care au mainile si picioarele reci. Are efect diuretic contribuind si in acest fel la reglarea tensiunii arteriale si la retragerea edemelor.

Studii recente au dovedit ca acidul nitric pe care usturoiul il elibereaza in sange are actiune asemanatoare pastilei Viagra - mareste fluxul sanguin in penis, imbunatatind in acest fel erectia.

O capatana de usturoi, pisat si fiert in lapte, ajuta la eliminarea viermilor intestinali.

Despre usturoi se spune ca ar fi cel mai puternic antibiotic natural, desigur fara efecte secundare. Allicina care intra in compozitia usturoiului omoara virusii si bacteriile, protejand organismul de imbolnaviri.

Usturoiul se recomanda in reumatism si inflamatii ale incheieturilor cat si in dureri ale coloanei vertebrale. Pe locul dureros se aplica cataplasme cu usturoi pisat care se lasa sa actioneze pana apare senzatia de arsura dupa care locul respectiv se infasoara bine pentru a mentine cat mai mult timp senzatia de caldura.

Ca sa fie de leac, usturoiul trebuie consumat ca atare, nu in capsule, nu prelucrat. Odata prelucrat, usturoiul isi pierde din proprietati. Usturoiul trebuie bine mestecat, iuteala trebuie simtita in gura puternic pentru ca numai asa previne sau lecuieste.

Copiii trebuie invatati de mici sa manance usturoi. Asta inseamna ca, mai intai, sa-i vada pe parinti mancand usturoi si laudand virtutile acestui condiment-medicament.

Sa avem sanatate!

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#usturoi leac naturist, #usturoi strigoi, #usturoi Sfantul Andrei , #tratament