Cum va arata Pamantul dupa disparitia oamenilor (Galerie foto)

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 20:01
36162 citiri
Cum va arata Pamantul dupa disparitia oamenilor (Galerie foto)
Foto: Arhiva

Poate ca v-ati intrebat de nenumarate ori ce s-ar fi intamplat cu toate lucrurile din jur, daca nu ar fi existat interventia omului asupra lor. Cu siguranta, Pamantul ar fi fost mult mai curat fara oameni, printre altele.

Intr-un articol anterior, va prezentam o lista lunga de predictii, din care rezulta faptul ca in anul 3797 omenirea se va muta intr-un alt sistem solar.

Profetii trasnite: Razboi pe Marte, calatorie in timp, viata vesnica - vezi cand e sfarsitul lumii

Cu toate acestea, Pamantul va continua sa existe. Dar cum va arata el? Completeall.com prezinta un astfel de scenariu, in imagini.

Dupa 2 zile: La aproape 48 de ore de la disparitia oamenilor, subteranul va fi inundat de sistemul de canalizare.

Dupa 7 zile: Rezervele de combustibil pentru generatoarele de urgenta care racesc reactoarele nucleare se vor opri.

Dupa un an: Pe intregul Pamant vor supravietui 10 milioane de pasari, in timp ce retelele de comunicare vor cadea, iar antenele nu vor mai functiona. Orasele vor fi invadate de animale.

Dupa 3 ani: Lipsa caldurii va face ca toate conductele de gaz din regiunile reci sa explodeze. Scurgerile de gaz vor cauza incendii. Cladirile vor crapa, structurile lor vor deveni instabile.

Dupa 10 ani: In urma coroziunii cauzate de scurgerile si reactiile chimice dintre elemente, acoperisurile cladirilor vor fi distruse.

Dupa 20 de ani: Toate structurile din fier vor rugini in intregime si se vor rupe. America de Nord se va uni cu America de Sud, prin disparitia canalului Panama.

Dupa 100 de ani: Populatia de elefanti, care cu un secol in urma numara 500 de mii de exemplare, va creste de 20 de ori. Populatia de animale mici de prada, cum sunt vulpile, va ajunge in pragul disparitiei din cauza unui nou competitor: pisica domestica.

Dupa 300 de ani: Majoritatea podurilor suspendate din lume vor fi distruse.

Zidurile multor baraje nu vor rezista presiunii apei, din cauza lipsei de intretinere.

Drept urmare, multe orase vor fi inundate.

Dupa 500 de ani: In orase vor exista paduri si jungle. Multi copaci vor creste printre resturi de masini, cladiri si constructii metalice.

Dupa 15.000 de ani: Marile orase vor disparea din cauza inghetului. Singurele care vor ramane vor fi constructiile subterane.

Dupa 35.000 de ani: Unele dintre substantele ce au poluat mediul in timpul existentei oamenilor sunt in sfarsit absorbite de natura. Insa pentru a scapa de alte deseuri, cum ar fi Cadmium, natura va avea nevoie de inca 75.000 de ani.

Dupa 100.000 de ani: Nivelul de dioxid de carbon din atmosfera va reveni la nivelul pe care il avea inainte de aparitia omenirii.

Dupa 250.000 de ani: Radiatiile produse de explozia bombelor atomice sunt in final absorbite de pamant si inceteaza sa mai fie periculoase.

Dupa 2 milioane de ani: Este posibil ca unele animale sa inceapa sa manance produse din plastic.

Dupa 8,5 milioane de ani: Ramasite ale unor situri arheologice (monumente, cladiri) vor fi inca in picioare, daca nu au fost distruse deja de cutremure sau de inundatii. Statuile din bronz mai pot fi inca recunoscute.

Dupa 3 miliarde de ani: Pamantul inca exista, dar intr-o forma pe care nu ne-o putem imagina.

Dupa 6,5 miliarde de ani: Pamantul se topeste sub caldura Soarelui, care deja a "consumat" alte planete.

Eternitatea: Ramasitele unor echipamente de comunicare (satelitii) continua sa calatoreasca prin spatiu, ca o ultima urma a existentei umane.

Galerie video - Cum vor arata orasele lumii fara oameni

Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Pamant disparitie oameni, #disparitie rasa umana, #sfarsitul lumii, #sfarsit civilizatie umana, #evolutia Terrei , #inedit