Programul Prima Casa blocat de la 1 ianuarie

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 15:20
2558 citiri
Programul Prima Casa blocat de la 1 ianuarie
Foto: imobiliare.ro

Programul guvernamental "Prima Casa" va continua si in 2011, insa in prezent a "luat o scurta pauza", pana la aparitia unei noi hotarari de Guvern, care sa aloce o noua suma pentru garantii pentru anul in curs, a declarat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), Aurel Saramet.

"Programul Prima Casa nu s-a incheiat si nu s-a blocat, a intrat doar intr-o scurta pauza, dar va fi continuat si anul acesta. Pentru asta este insa nevoie de o hotarare de Guvern prin care sa se aloce FNGCIMM o anumita suma pentru garantiile acordate de Fond in cadrul programului. Aceasta hotarare de Guvern va fi aprobata probabil chiar in aceasta luna", a declarat pentru Pro TV, Aurel Saramet.

El spune ca in prezent nu se pot primi dosare pentru ca nu mai exista baza legala, in conditiile in care ordonanta a expirat la 31 decembrie 2010. Preluarea dosarelor va fi reluata din momentul in care Executivul aproba un nou act normativ care sa reglementeze programul guvernamental.

Saramet a mai explicat ca toate dosarele depuse la Fond pana pe 31 decembrie 2010 sunt in faza de prelucrare.

Exista insa si clienti care au fost anuntati de banci ca trebuie sa se prezinte la banci pentru a-si ridica dosarele deja depuse pentru ca nu mai sunt primite la Fondul de garantare a creditelor.

Pana la jumatatea lunii decembrie, romanii cumparasera peste 30.000 de apartamente, prin "Prima Casa". Fondul a oferit bancilor garantii de 1, 250 miliarde de euro pentru cele peste 30.500 de credite acordate, iar valoarea medie a garantiei a fost de 41.000 de euro.

Pana acum, autoritatile nu au dat niciun fel de detalii despre conditiile de functionare a programului in 2011.

Prin programul "Prima Casa", Guvernul garanteaza creditele pentru cumpararea unei locuinte in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#program Prima Casa blocat, #banci clienti dosare , #prima casa