Rasfatati-va parul cu masti naturale

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 08:29
28030 citiri
Rasfatati-va parul cu masti naturale
Foto: Arhiva

De multe ori, mastile din comert ajuta la imbunatatirea aspectului parului, dar unele dintre acestea pot fi destul de scumpe. Asa ca e bine sa mai apelam si la retetele din batrani si sa ne preparam singuri propriile produse de ingrijire. Cel mai mare avantaj este ca masca nu va avea niciun fel de chimicale, fapt care va ajuta foarte mult parul.

Si pentru ca sunt de-a dreptul delicioase, specialistii de la HairStyleCity ne sfatuiesc totusi ca, atunci cand amestecam ingredientele, sa incercam sa ne abtinem si, eventual, doar sa... gustam din aceste retete, speciale pentru podoaba noastra capilara.

Mastile se aplica pe parul umed si se pot folosi atat ca tratament pentru parul

uscat si deteriorat, cat si ocazional, doar ca sa-i dai parului un impuls, din cand in cand.

Masca de oua

Bate 2 oua intregi cu 2 linguri de apa. Aplica aceasta compozitie pe parul umed si maseaza bine. Masca va curata pielea capului si va hrani parul daca o tii 10-15 minute. Dupa care vei spala parul cu un sampon dellicat.

Smoothie de banana

Paseaza o banana pana se face piure. Apoi adauga un ou intreg, 3 linguri de miere, 3 linguri de lapte si 5 linguri de ulei de masline. Omogenizeaza intreaga compozitie,

aplic-o pe parul umed si las-o sa actioneze pana la 30 de minute. Spala apoi parul cu sampon.

Masca din ulei (crema) de nuca de cocos

Inmoaie-ti mainile in ulei de nuca de cocos (se gaseste in magazinele de tip plafar, supermarket-uri sau pe diferite site-uri) si rasfata-te cu un masaj. Acopera apoi parul cu un prosop cald si lasa-l sa actioneze timp de o ora. Foloseste multa apa la clatire si un sampon bland.

Masca de iaurt

Bate spuma albusul unui ou. Amesteca-l apoi cu 6 linguri de iaurt natural. Maseaza parul cu aceasta compozitie si las-o pe par 15-30 de minute. La final, spala bine

parul cu un sampon cu actiune delicata.

Masca de avocado

Amesteca un avocado copt pana se formeaza o pasta. Adauga 1 lingura de miere si 2 linguri de ulei de masline. Continua sa amesteci pana devine o crema pe care o vei

intinde pe tot parul. Las-o sa actioneze 20 de minute si apoi clateste cu apa din abundenta.

Ulei de masline pentru par

Bate 5 linguri de ulei de masline, nu conteaza ce fel de ulei, cu 2 oua intregi. Aplic-o pe parul umed si maseaza bine parul. Apoi acopera-l cu folie de plastic sau cu o casca speciala.

In felul acesta, caldura corpului tau va ajuta uleiul sa patrunda in piele si sa-i ofere toti nutrientii. Lasa sa actioneze minimum 30 de minute si apoi spala parul si clateste-l foarte bine.

Masca din miere si ulei de masline

Se amesteca 3 linguri de ulei de masline cu 2 linguri de miere. Se aplica pe par si se acopera, tot asa, cu o folie de plastic. Dupa o jumatate de ora, se clateste parul foarte bine.

Masca din banane si migdale

Dintr-o banana bine coapta si pasata si cateva picaturi de ulei de migdale, se face un piure care se va aplica pe par timp de 15 - 30 de minute. Se va spala parul cu un sampon delicat.

Masca din lapte si miere

Se amesteca 1 lingura de miere intr-o jumatate de ceasca de grasime din lapte - caimac. Intinde aceasta compozitie cremoasa pe par si las-o timp de 15 minute, dupa care vei clati parul foarte bine.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#masca par, #ingrijire par, #masti par , #ingrijire corp