Mareste fertilitatea in mod natural

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 18:16
15830 citiri
Mareste fertilitatea in mod natural
Foto: Buzzle

Aproape toate femeile isi doresc ca la un anumit moment sa devina mame. Ba chiar se spune ca nu exista sentiment mai frumos pe lume decat acela de a-ti strange bebelusul la piept. Ce e insa de facut atunci cand o femeie intampina probleme in a ramane insarcinata?

De cele mai multe ori, femeile fug la medici si incep diferite tratamente, care nu de putine ori sunt periculoase si foarte costisitoare, uitand ca sansele de a concepe pot fi crescute si in mod natural.

Planificarea unui copil poate fi foarte stresanta si frustranta si asta poate duce la probleme in procesul de concepere. De asemenea, de foarte multe ori cand intampina probleme de fertilitate, oamenii sunt dezamagizi si multi dintre ei renunta sa lupte.

Problemele de fertilitate pot fi rezolvate prin adoptarea unor masuri care vor creste sansele de a ramane insarcinate, iar metodele naturale sunt mult mai sigure si mai ieftine, aminteste Buzzle.

In unele cazuri functioneaza urmatorul plan: faci sex si astepti sa vezi ce se intampla. Suna cam banal, nu? Ei bine, in unele cazuri nu functioneaza doar aceasta schema. In cazul unor cupluri trebuie sa se stie exact momentul ovulatiei pentru a spori sansele conceptiei.

In cazul in care nu te descurci singura sa delimitezi aceasta perioada, mergi la farmacie si ia un dispozitiv special care detecteaza micile schimbari de temperaturi ale corpului, pentru ca temperatura corpului creste atunci cand esti la ovulatie. In acest mod o sa stii exact cand ai mai multe sanse sa ramai insarcinata.

De asemenea, intereseaza-te si de pozitiile "prielnice" unei eventuale sarcini. Unele pozitii sunt mai potrivite, astfel incat sperma sa ajunga in "locul potrivit" imediat.

Alcoolul iti injumatateste sansele

Consumul de alcool reduce la jumatate sansele de a ramane insarcinata, acesta afectand atat ovulatia, cat si productia de spermatozoizi. Daca renunti la alcool cu cel putin trei luni inainte de concepere iti vei creste sansele de a deveni mamica.

Si cafeina si tutunul pot reduce fertilitatea. Cuplul trebuie sa se abtina de la acestea cu cel putin trei luni inainte de a planifica un copil. Renuntarea la alcool, cafeina si fumat creste foarte mult si fertilitatea in cazul barbatilor.

O dieta sanatoasa ajuta la corectarea dezechilibrelor hormonale din organism, care pot impiedica conceptia, asa ca atat barbatul, cat si femeia trebuie sa aiba grija la ceea ce consuma in perioada respectiva.

Este esential sa ai o dieta bogata in vitamine si minerale esentiale. Femeile au nevoie de cantitati mai mari de acid folic, zinc sau calciu. De exemplu, vitaminele prenatale nu sunt foarte importante atunci cand esti insarcinata, insa sunt esentiale in perioada care pregateste sarcina.

Un pahar de vin in timpul sarcinii face bine bebelusului

Suprapondelarii sau din contra, cei foarte slabi, intampina probleme in procesul de concepere. In aceste conditii, este foarte important sa urmezi o dieta speciala, insa sa faci si exercitii, mai ales daca trebuie sa slabesti.

Se stie ca hormonul estrogen afecteaza fertilitatea si din moment ce 30% din estrogen provine din celulele din tesutul adipos, este esential sa faci cat mai multe exercitii pentru a scapa de grasimi. Asta, chiar daca nici macar nu esti supraponderala. Fa exercitii pentru a te mentine in forma si, in plus, acestea te vor ajuta sa te relaxezi, ceea ce este foarte important in procesul de concepere.

Lasa-te ajutata de natura

Anumite plante ajuta ovulatia, restabilesc echilibrul hormonal si stimuleaza hormonii implicati in ovulatie. De exemplu, vitex agnus castus este o planta folosita pentru a trata infertilitatea, pentru ca normalizeaza functiile glandei pituitare si restabileste nivelul estrogenului si al progesteronului.

Tribulus, pe de alta parte, ajuta la calitatea spermei, iar maca ajuta la restabilirea echilibrului hormonal in organism.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sfaturi sarcina fertilitate, #sarcina organism, #cum cresti fertilitatea, #concepere copil, #cum ramai insarcinata , #sarcina