Targul national al produselor ecologice, in Bucuresti

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 10:03
3381 citiri
Targul national al produselor ecologice, in Bucuresti
Foto: Stiri de 10

Bucurestenii sunt asteptati la un nou atelier de creatie gastronomica din cadrul Targului national al produselor ecologice, traditionale si naturale care se desfasoara, de vineri pana duminica, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti".

De aceasta data, sambata si duminica, incepand cu ora 11:00, Rodica Tiplea, din Ocna Sugatag, va prezenta o noua reteta, "prajitura cu mar".

Producatorii din Dobrogea revin la Targul de la Agronomie, unde Asan Pervin din Mangalia, va fi prezent si la un atelier de gastronomie, de data aceasta, dobrogean. Astfel, pentru pranzul de sambata, bucurestenii pot incerca borsul de peste ca in Dobrogea.

"Produsele traditionale sunt produsele obtinute dupa retete proprii si specifice fiecarei zone din care provin. Tara noastra se bucura de un mozaic de obiceiuri si modalitati de preparare si pastrare a bucatelor. Desigur ca, odata cu trecerea anilor si tehnologiei, au aparut noi posibilitati de a pastra sau prepara. Ne bucuram ca avem ce prezenta la targul de Agronomie si ca din cele peste 2.000 de produse traditionale inregistrate la Ministerul Agriculturii si care respecta normele sanitar-veterinare se gasesc unele aici. Ne vom preocupa ca sa avem si mai multe produse traditionale pentru a ne bucura de zestrea poporului roman", a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business, organizatorul targului.

Producatorii de la societatea Dru Agro, cu sediul in Galati, vin cu preparate traditionale precum carnati ciobanesti afumati din carne de oaie si de vita, carnati vanatoresti afumati din carne de vita, carne de porc, slanina, pastrama ciobaneasca de oaie afumata obtinuta din pulpa de oaie, piept de pui afumat, jigou de berbecut afumat, muschiulet de porc si de vita afumat.

Din Ardeal, salam cu boia

Din Ardeal, producatorii de la societatea Larapinta, cu sediul in Sfantu Gheorghe, vor aduce ceafa de porc a la Chilieni, carnati cu boia, cotlet de porc, piept de porc, carnati traditionali a la Chilieni, salam de casa si salam cu boia.

"Produse traditionale pe la care le aducem la targul de la Agronomie sunt din zonele locuite de maghiari, a caror traditie s-a pastrat din cele mai vechi timpuri, retetele fiind transmise din generatie in generatie. Ingredientele utilizate pentru gust si aroma sunt numai produse naturale traditionale, folosite in proportii optime pentru obtinerea savorii inconfundabile a preparatelor. Condimentate cu piper, chimen, usturoi si boia, sarate si lasate la maturat intr-un ciubar confectionat din lemn de esenta tare, afumate in curent de fum, prin arderea rumegusului din lemn de fag, produsele traditionale sunt lasate la uscat timp de 14 zile. La realizarea produselor traditionale nu sunt folositi aditivi si adausuri alimentare', spune Lorentz, reprezentantul firmei Larapinta.

Pentru duminica, mesterul bucatar Pervin va prepara o fasole la ceaun cu tarhon si ghimbir, piper si foi de dafin.

De la standul dobrogean, bucurestenii pot cumpara scrumbie sarata de Dunare, hamsie, braga de la Agigea, un vin Pelin si renumitele produse traditionale - rulada de berbecut Merinos de Palace, carnati patricieni si carnati dobrogeni cu boabe de mustar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#targ produse ecologice, #targ Bucuresti carnati , #targuri
Comentarii