Topinamburul topeste grasimile

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 14:42
33817 citiri
Topinamburul topeste grasimile

Topinamburul, caruia popular i se mai spune mar-de-pamant, picioica, morcov porcesc, nap porcesc, pere iernatice, era planta cu care, in vremuri de demult, se hraneau porcii deoarece se credea ca nu este buna pentru oameni. Asta pana intr-o zi cand un grup de cercetatori germani a studiat temeinic topinamburul si i-a scos la iveala o serie de calitati terapeutice.

Topinamburul are o tulpina inalta, de pana la 3 metri, cu frunze alungite si flori galbene foarte asemanatoare cu cele ale florii soarelui. Radacina este alcatuita din tuberculi cu forma neregulata.

Tuberculii contin amidon, inulina, vitamine din grupul B, acid ascorbic, proteine, saruri minerale de potasiu si magneziu. Datorita compozitiei chimice bogate, topinamburul este demult folosit ca planta de leac.

Extractul de tuberculi, comprimate care se gasesc la magazinele naturiste, se recomanda obezilor, supraponderalilor si persoanelor cu dereglari metabolice pentru ca micsoreaza pofta de mancare si topeste grasimile asimilate.

Tuberculii de topinambur sunt tot mai des folositi ca hrana pentru diabetici deoarece contin un polizaharid care este bine tolerat de bolnavii cu o glicemie crescuta. Comprimatele se iau numai la recomandarea medicilor si sub stricta lor supraveghere.

Sub forma de ceai, in combinatie cu salvia, topinamburul se recomanda in indigestii si balonari si este foarte util persoanelor care sufera de constipatie deoarece are calitatea sa regleze tranzitul intestinal.

Topinamburul are proprietatea de a regla tensiunea arteriala si valorile colesterolului rau din sange, acel LDL care apare scris in buletinele de analize. De asemenea, creste imunitatea organismului in fata infectiilor si a racelii si trateaza candidoza.

Sucul crud de topinambur se obtine storcand tuberculii prin storcatorul de fructe. El normalizeaza aciditatea gastrica, calmeaza durerile de cap si ajuta la cicatrizarea ranilor.

Ca aliment, topinamburul se consuma crud, in salate, fiert sau prajit. Tuberculii se gatesc precum cartofii, fierti sau prajiti, si se mureaza ca varza.

Pentru o salata delicioasa de topinambur, se rade un tubercul mai tanar, un morcov, o telina mica, o radacina de patrunjel. Se adauga o ceapa, un strop de sare si peste toate acestea se putina maioneza.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#topinambur planta de leac, #salata de topinambur, #ceai topinambur , #tratament
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
"peste toate acestea se putina maioneza"?!