Vezi care sunt mascotele Olimpiadei de Iarna din 2014 (Galerie foto)

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 18:57
4736 citiri
Vezi care sunt mascotele Olimpiadei de Iarna din 2014 (Galerie foto)
Foto: Ria Novosti

Un leopard, un urs polar si un iepure sunt cele trei mascote ale Olimpiadei de Iarna, din 2014, de la Soci, Rusia. Mascotele au fost alese in urma unui vot national, prin SMS, care s-a incheiat sambata seara.

Pentru alegerea mascotelor au fost facute zeci de mii de schite, in concursul national inscriindu-se aproximativ 24.000 candidati, conform cifrelor oficiale de pe site-ul pentru alegerea mascotelor. In finala au ajuns 13 personaje, inclusiv delfini, ursi polari si bruni, papusi Matrioska, fulgi de nea si un sticlete, informeaza Ria Novosti.

"Cred ca alegerea a trei mascote a fost o decizie dreapta", a declarat Oleg Serdechny, rezident al orasului gazda al Jocurilor Olimpice de iarna din 2014, cel care a desenat una dintre mascotele castigatoare. Leopardul a fost creat de artistul Vadim Pak.

"Soci se afla in Caucaz, iar leoparzii de zapada traiesc in muntii nostri. Am facut foarte multe schite, inainte de a o alege pe cea pe care am inscris-o in concurs", a spus acesta, citat de Ria Novosti.

Cea de a treia mascota, iepurele, a fost desenat de o fata de 16 ani, Silvia Petrova, din zona Republica Chuvashia. Ea a spus ca iepurele alb este cea mai potrivita mascota pentru o olimpiada de iarna. "Am desenat iepurele intr-o zi, si tot in ziua aceea l-am si trimis", a Silvia Petrova.

Castigatorii au fost anuntati in timpul unui spectacol televizat. La inceputul votului, premierul rus Vladimir Putin a declarat ca isi doreste ca leopardul de zapada sa devina mascota oficiala. Dorinta premierului a fost ascultata, iar leopardul a primit 28% din voturi. Ursul a primit 18%, iar iepurele 16%.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Olimpiada de Iarna Rusia, #mascote olimpiada Soci, #Vladimir Putin mascota Olimpiada , #Rusia