Supradoza de vitamina D la copii - cum o recunosti si cum o tratezi

Vineri, 11 Martie 2011, ora 21:02
58299 citiri
Supradoza de vitamina D la copii - cum o recunosti si cum o tratezi
Foto: Buzzle

Supradoza de vitamina D la copii nu este des intalnita, insa este foarte grava. Cu toate acestea, nu trebuie sa intri in panica, ci sa stii ce sa faci in astfel de cazuri.

Vitamina D este o vitamina liposolubila si este esentiala pentru o buna functionare a organismului, jucand un rol important in absorbtia de minerale, precum calciu si fosfor, care pastreaza oasele sanatoase. Deficitul de vitamina D poate duce la rahitism in cazul copiilor, insa si supradoza de vitamina D, numita hipervitaminoza D, este periculoasa.

Cauza principala a supradozei de vitamina D este excesul de suplimente. Bebelusii sub un an de zile au nevoie de 1.000 de unitati internationale de vitamina D pe zi, copiii sub patru ani au nevoie de 2.500 de unitati internationale, cei intre patru si opt ani trebuie sa asimileze 3.000 de unitati internationale, iar copiii de peste noua ani 4.000 de unitati internationale pe zi, aminteste Buzzle.

Fii inteligent! Asimileaza vitamina D din surse naturale

Excesul de vitamina D poate slabi starea generala de sanatate. Simptomele ce pot sa apara sunt constipatia, greata, varsaturi, diaree, deshidratare, pierdere in greutate inexplicabila, slabiciune a muschilor, dureri de cap, oboseala, iritabilitate si nervozitate.

In acest caz, micutul trebuie dus la medic si in urma unui test de sange si a unuia de urina se va stabili daca este vorba despre hipervitaminoza D. Dupa confirmarea diagnosticului se va opri imediat tratamentul cu supliment de vitamina D. De asemenea, si aportul de calciu va fi redus. In cazurile foarte grave, adica sunt foarte deshidratati, pacientii sunt internati si li se administreaza fluide intravenos.

Ar trebui mentionat faptul ca expunerea la soare nu produce hipervitamina D in cazul copiilor.

Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Oamenii de știință manifestă din ce în ce mai mult interes pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Una dintre soluții - consumul de vitamina D - este destul de accesibilă la preț...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#vitamina D supradoza, #vitamina D , #vitamine