Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? TV Ziare.com

Vineri, 18 Martie 2011, ora 22:30
39996 citiri
Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

Absolventii Universitatii Spiru Haret (USH), care vor sa li se recunoasca studiile si se considera atat victimele Ministerului, care si-a pus antetul pe diplome, dar si ale Universitatii, care a organizat programele de studiu, pot da in judecata USH, dar si Ministerul Educatiei.

Absolventii facultatilor neautorizate din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotiile 2008 si 2009, au inceput sa se organizeze pentru a-si recastiga drepturile in instanta, spune reprezentanta Casei de Avocatura Coltuc, Carmen Cretu, raspunzand intrebarilor puse de cititorii Ziare.com, referitor la scandalul diplomelor de la USH.

Ministerul Educatiei recunoaste diplomele absolventilor inmatriculati in anul I in perioada 2005-2008 (promotiile 2008 si 2009) la formele de invatamant ID si FR, datorita noii Legi a Educatiei, care a trecut de Parlament prin angajarea raspunderii Guvernului. Cu toate acestea, sute de absolventi nu au primit inca diploma de licenta, puncteaza invitata Ziare.com.

"Trebuie avut in vedere ca acum Ministerul recunoaste toate studiile autorizate insa, cu toate acestea, multi dintre tineri care au urmat studii la ID sau FR nu au primit diplomele. (...) Cand vorbim despre studenti carora nu li se recunosc aceste diplome, vorbim despre studenti de la FR sau ID, in cazul celorlalti diplomele sunt recunoscute si nu e necesar sa existe o astfel de problema", a explicat Carmen Cretu.

De asemenea, reprezentata Casei de Avocatura Coltuc este de parere ca vina apartine atat Ministerului, cat si Universitatii, iar studentul este cel care a fost, involuntar, prins la mijlocul scandalului.

"Pentru a fi evitata o astfel de problema, Ministerul ar fi trebui sa stabileasca exact ce se intampla cu studentii de la ID sau FR. Din partea USH ar fi fost necesar ca, din momentul in care studentul s-a inscris, sa se puna in vedere ca nu sunt recunoscute studiile lor, astfel incat studentul sa nu plateasca o taxa si sa nu-si desfasoare activitatea acolo", a apreciat avocata.

Ea spune ca cele doua institutii isi paseaza reciproc vina, iar singua solutie pe care o are absolventul este chemarea in judecata.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu reprezentanta Casei de Avocatura Coltuc

"USH spune ca, desi Ministerul recunoaste aceste diplome, nu a eliberat tipizatele necesare (...) Raspunsul pe care l-am primit de la Minister este ca a trimis aceste tipizate", a explicat Carmen Cretu.

Mai mult, absolventii specializarilor neautorizate sau neacreditate pentru forma de invatamant la distanta de la Spiru Haret pot intampina probleme la angajare. Solutia in acest caz, spune reprezentanta Casei de Avocatura Coltuc, este ca tanarul sa depuna o plangere.

"Daca exista o oarecare problema la locul de munca, vom putea depune plangeri pe de-o parte la Spiru Haret, sa li se elibereze diploma, si pe de alta parte la Minister, sa fie recunoscute diplomele. (...) Daca nu se vor recunoaste aceste diplome, vom introduce o cerere de chemare in judecata", a subliniat Carmen Cretu.

De cele mai ori, absolventii au castig de cauza, iar costurile pe care le implica un astfel de proces difera in functie de participarea individuala sau de grup, pentru ca tinerii pot deschide un proces colectiv.

"Sunt din ce in ce mai multe litigii care au castigat inca din prima etapa, iar in acest caz nu mai este necesar sa se introduca apel sau recurs", a punctat invitata Ziare.com, subliniind ca plangerile pot fi depuse de orice absolvent caruia i s-a creat un prejudiciu ori caruia, la un moment dat, nu i-a fost recunoscuta diploma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#diploma Spiru Haret, #scandal diplome Spiru Haret, #diploma spiru haret recunoscuta , #spiru haret
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Ce se intampla cu diplomele de la Spiru Haret in 2011? Se fac "specialisti" pe banda rulanta !