Ingrijeste-ti fata cu papaya

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 16:15
11609 citiri
Ingrijeste-ti fata cu papaya

Nu trebuie sa fii vegetarian pentru a sti ca fructele si legumele sunt foarte bune pentru piele. Ele contin antioxidanti, mai ales fructele cu coaja inchisa la culoare.

Mai nou, privirile se indreapta catre papaya, noul fruct-minune in ceea ce priveste ingrijirea pielii. Iata cateva beneficii ale acestui aliment, evidentiate de Typef.com.

Reteta perfecta

Creeaza un otet de papaya intr-o maniera cat se poate de simpla: taie bucatele din fruct intr-un borcan si adauga otet de mere, amesteca si acopera borcanul pentru 4 saptamani. Strecoara fructele si pastreaza-l in frigider.

Foloseste-l de fiecare data cand simti ca tenul tau se incarca de cosuri. Multa lume spune ca odata ce vei incerca acest lucru vei deveni un fan inrait al acestui fruct.

Lupta cu acneea in mod natural

Pentru tenul simplu predispus la acnee, se recomanda o masca simpla de papaya. Daca totusi mai apar cosuri, pune niste extract de papaya exact pe zona afectata si enzimele isi vor face treaba ca la carte. Poti amesteca o parte de papaya cu 10 parti de apa si sa folosesti amestecul pentru curatarea zilnica a tenului.

Incetineste procesul de imbatranire

Aplica felii de papaya coapta pe fata pentru a corecta petele ramase pe piele in urma expunerii inadecvate la soare. Poti sta cu aceasta masca atat de mult cat rezisti, ceea ce iti va lumina tenul si va reduce liniile fine.

Daca ai porii mariti, aplica de asemenea fie otet de papaya, fie maseaza-ti tenul cu fructul in sine. Poti pune intr-un blender cateva bucati de papaya cu niste miere si apoi aplica amestecul pe fata din cand in cand, pentru un plus de energie.

Hidrateaza-ti tenul cu papaya

Amesteca frunctul intr-un blender cu ulei de masline, apoi foloseste mixtura atat pe fata, cat si pe corp. Poti de asemenea face un alt amestec. Pune bucati de papaya intr-un vas care sa nu fie din aluminiu, acopera cu ulei de masline si fierbe pentru 5 minute. Raceste solutia si las-o sa stea pentru 2 zile. Apoi strecoara printr-un material, astfel incat sa dai pulpa la o parte. Foloseste uleiul pentru a-ti hidrata pielea.

In trecut, oamenii foloseau papaya pentru a trata infectii, arsuri si rani. Daca nu ai timp sa prepari aceste amestecuri la tine in bucatarie, cumpara creme realizate din acest fruct, desi cu cat este mai natural produsul, cu atat mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#papaya ingrijire fata, #hidratare piele, #fructe masti fata, #fructe masca ten, #papaya masca ten, #masti naturale , #pielea