Ce dobanzi la depozite pe un an va aduc bancile mari, in luna mai?

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 03 Mai 2011, ora 12:48
7356 citiri
Ce dobanzi la depozite pe un an va aduc bancile mari, in luna mai?
Foto: newschannel.ro

Daca bancile mai mici inca mai vor sa atraga bani de la populatie prin bonificatii de peste 7,50% sau, in unele cazuri, de peste 8 procente, institutiile de finantare de top merg pe dobanzi ceva mai mici. Bancile mari au oferte foarte apropiate de valoarea dobanzii de politica monetara, 6,25%.

Dobanzile pentru depozitele la termen, pe un an, sunt practicate si in functie de suma pe care alegeti sa o puneti la pastrare pentru zile negre. Astfel ca, in cazul BCR, daca depuneti pana in 20.000 de lei, bonificatia va fi de 6,25% pe an. Profitul inregistrat din economii va creste cu 0,50 procente numai daca v-ati hotarat si aveti puterea financiara sa puneti deoparte 100.000 de lei.

In cazul BRD, depozitul "1.000" cu dobanda fixa necesita o suma minima de 1.000 de lei, dar dobanda este de 6,50% pentru un an. Dupa cum se anunta pe site-ul bancii, se poate opta pentru reinnoirea automata a depozitului constituit cu capitalizarea dobanzii sau cu plata acesteia in contul curent la expirarea termenului. Totodata, majoritatea operatiunilor aferente Depozitului 1.000 sunt gratuite: deschiderea contului de depozit, transferul automat la scadenta al sumei acumulate in contul curent.

CEC Bank practica aceeasi valoare a ratei de dobanda cu BRD, de 6,50 puncte procentuale. Pentru a face un asemenea depozit nu aveti nevoie decat de actul de identitate in original. Pentru a putea constitui un asemenea depozit aveti insa nevoie de o suma minima de 300 de lei. Daca retrageti banii in ziua scadentei nu se percepe comision.

Si cei de la Raiffeisen Bank au in oferta depozite cu rata fixa de dobanda, plata sau capitalizarea dobanzii la scadenta si reinnoire automata. Astfel ca, daca depuneti minimum 150 de lei, rata anuala a dobanzii va fi de 6,35%. In schimb, daca aveti peste 4.000 de lei, dobanda creste pana la 6,55%, iar daca aveti minimum 40.000 de lei, bonificatia se majoreaza cu inca 0,20 procente. Pentru depozitele de peste 50.000 de euro sau echivalentul in alte valute, rata de dobanda poate fi negociata.

Alpha Bank are un depozit care lucreaza ceva mai mult in avantajul clientului. Desi dobanda este de 6,50%, ea este o bonificatie compusa si se cuantifica lunar. Astfel, castigul este echivalentul unei dobanzi de 6,70%.

Banca Transilvania este una din institutiile financiare din top 10 al sistemului bancar care inca mai ofera o dobanda de peste 7% (cat era inflatia in luna martie). In cazul acestei banci, procentul oferit pentru economisire este de 7% plus dobanda la vedere, fapt care ridica dobanda totala la 7,25%. Pentru persoane fizice, suma minima de constituire este de 100 de lei.

Si la Bancpost conteaza foarte mult dobanda, in functie de suma pe care vreti sa o depuneti. Daca economisiti intre 500 si 1.000 de lei, dobanda este de 4% (cea mai mica dobanda pe care bancile mari le ofera). Daca aveti de economisit intre 1.000 si 5.000 de lei, bonificatia mai creste cu jumatate de procent, iar daca suma depusa depaseste 5.000 de lei, atunci veti mai castiga alte 50 de puncte de baza la dobanda.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#depozite lei an, #banci mari piata , #depozite banci