Inca un meci de mana a doua pentru Lucian Bute?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 22:02
4308 citiri
Inca un meci de mana a doua pentru Lucian Bute?

Lucian Bute, campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie, ar putea avea parte de inca un meci de mana a doua, in prima jumatate a anului viitor.

Chiar daca a tot anuntat ca tinteste unificarea centurilor mondiale ale acestei categorii, vizat fiind un meci cu invingatorul turneului SuperSix, sportivul nostru are sanse mari sa intalneasca, din nou, un adversar de mana a doua.

De altfel, Bute a lasat sa se inteleaga acest lucru chiar de la sosirea in Romania, atunci cand a declarat ca nu crede ca americanul Andre Ward, finalist in SuperSix, ar accepta sa boxeze cu el

"As vrea ca invingatorul din Super Six sa boxeze cu mine, insa sunt sanse mici. Daca va castiga Ward, mi-e greu sa cred ca va accepta sa boxeze cu mine in martie", spunea Bute pe aeroportul Otopeni.

Recent, mentorul lui Lucian Bute, presedintele Federatiei Romane de Box (FRB), Rudel Obreja, a "scapat" o informatie extrem de interesanta, si anume aceea ca meciul pentru unificarea titlurilor de la categoria supermijlocie ar putea avea loc abia in toamna.

Iar conform lui Obreja, Bucurestiul este o optiune pentru orasul-gazda.

"Sper sa facem meciul de unificare in toamna, la Bucuresti, pe National Arena", a anuntat presedintele FRB.

Va lupta Bute cu adversari puternici?

Printre randuri, din declaratiile lui Bute si ale oamenilor care il reprezinta, se poate intelege ca meciurile cu adversari cu adevarat puternici ar mai putea intarzia, chiar mai multi ani daca este nevoie.

In primul rand, din ce spune Bute, el isi doreste ca meciul pentru unificare sa aiba loc pe "teren propriu", in Canada sau, mai nou, in Romania. In aceste conditii, este greu de crezut ca invingatorul turneului SuperSix, care va fi campion mondial in versiunile WBA si WBC, va accepta sa isi puna titlurile in joc pe teren strain fara o bursa pe masura.

Iar bursa este un alt capitol sensibil in ceea ce il priveste pe Lucian, danezul Mikkel Kessler fiind unul din oamenii care il acuza ca face oferte mult sub cota adversarilor pe care ii doreste tocmai pentru ca acestia sa-l refuze.

Nu este exclusa nici o disputa cu neamtul Robert Stieglitz, campionul WBO, care se va lupta in aprilie 2012 cu Kessler, in Danemarca. Daca isi va pastra centura, germanul ar putea fi tinta perfecta pentru roman.

Pentru Lucian Bute, care, dupa cum a declarat, isi doreste sa ramana neinvins in cariera, exista si posibilitatea de a continua la supermijlocie cu adversari slabi cat timp ii vor mai permite televiziunile, dupa care ar putea urca in categorie, la semi-grea, acolo unde il asteapta adversari cu nume, dar mult mai abordabili, ca Jean Pascal, Adrian Diaconu sau Bernard Hopkins.

Lucian Bute a castigat titlul mondial IBF la supermijlocie in octombrie 2007 si a reusit sa il apere pana acum de 9 ori.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#meci mana doua bute, #adversari lucian bute, #meciuri lucian bute , #Campion Mondial IBF