Declaratiile 100, 300 si 710, depuse doar pe Internet, din 1 decembrie

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 21:11
2128 citiri
Declaratiile 100, 300 si 710, depuse doar pe Internet, din 1 decembrie
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) informeaza ca, incepand cu data de 1 decembrie 2011, declaratiile 100, 300 si 710 se vor putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul institutiei, pentru perioada de raportare incepand cu noiembrie 2011.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul e-guvernare, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.

"Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata", spun cei de la ANAF.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie 2011, declaratiile 100, 300 si 710 vor putea fi depuse doar la ghiseu, pe suport hartie cu cod de bare sau cu fisier txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili - Programe utile - Declaratii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratiile 100, 300 si 710 pot fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice - Descarcare formulare, unde se regasesc si prevederile legale, precum si instructiuni si documentatie de ajutor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#declaratii ANF, #declaratii fiscale ANAF, #declaratii contribuabili , #stiri afaceri