Cum sa faci paharele sa straluceasca

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 13:23
28390 citiri
Cum sa faci paharele sa straluceasca
Foto: Arhiva

Ca orice element din bucataria ta, si paharele trebuie sa se bucure de multa atentie, mai ales daca avem de pregatit o masa speciala. Si cum Sarbatorile se apropie, e bine sa aflam ce trucuri ne stau la indemana pentru a le curata cat mai bine.

In cazul unor pahare obisnuite de bucatarie, putem apela la masina de spalat, dar cele mai pretioase merita a fi trecute prin mainile noastre. Iata cateva trucuri pe care vi le propunem prin intermediul portalului Style de Vie:

1. Folositi apa curata si calda

Scufundati-le intr-o apa foarte curata, in care ati pus un produs lichid pentru vase, dizolvat in apa calduta, nu prea mult, deoarece clatirea ar fi mai dificila. Paharele aluneca si riscati sa le scapati din mana.

Folositi un burete moale, niciodata din sarma, caci le veti zgaria, sau o laveta. Clatiti-le cu apa calda. Daca se usuca prea incet, raman urme de picaturi. De altfel, cand sunt intoarse cu gura in jos, se pot forma aburi, de aceea, uscati-le intr-un loc special sau pe o bucata de panza.

2. Redati-le stralucirea

Dupa mai multe spalari cu ajutorul masinii, e posibil ca paharele sa-si piarda din stralucire. Verificati daca ati pus suficient detergent de curatare in masina. Apa aluneca pe peretii vaselor, fara sa lase urme de picaturi. Daca e nevoie, redati-le stralucirea, scufundandu-le 15 minute in otet alb. Clatiti apoi in apa obisnuita, lasati sa se usuce.

3. Eliminarea petelor

Neplacerile acestea se produc din cauza colorantilor alimentari din siropuri sau alte bauturi dulci. De aceea, purcedeti la afundarea lor intr-o solutie compusa din doua linguri de amoniac la un litru de apa. Timp de actionare - 30 de minute, dupa care clatiti cu grija.

4. Scoateti accesoriile de la mana

Inelele, bratarile, ceasul, in special daca au diamante, trebuie inlaturate de la mana. Atentie la robinet, puteti ciocni frecvent de el recipientele, scotandu-le din apa.

Spalati-le unul cate unul, in apa calduta cu o carpa din bumbac moale sau burete. Daca murdaria persista, frecati incetisor cu o periuta fina de dinti. Clatiti de doua ori, prima data intr-o chiuveta sau intr-un vas mai mare in care ati pus un dop de otet alb, a doua oara doar cu apa calduta.

5. Atentie sporita la paharele pretioase

Lor li se aplica un "tratament" special. Amestecati alcool etilic cu apa, in parti egale, apoi adaugati cateva picaturi de amoniac. Solutia se aplica utilizand tampoane de demachiant sau din vata pufoasa si nu din cea care ar lasa scame, fiindca nu ar fi pe placul paharelor cu insertii din argint sau aur.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pahare curate, #cureti pahare, #metode curatat pahare, #trucuri pahare , #trucuri