Pot vitaminele elimina transpiratia in exces?

Luni, 19 Martie 2012, ora 09:48
21235 citiri
Pot vitaminele elimina transpiratia in exces?

Transpiratia in exces este cunoscuta si sub numele de hiperhidroza, afectand 2-3 procente din populatie, dintre care mai putin de 40% cauta ajutor medical. Ea afecteaza subtioara, picioarele, mainile si capul.

Desi transpiratul este un lucru total inofesiv, are un efect asupra psihicului, scade increderea in sine, duce la disconfort si rusine. Acest proces are rolul de a regla temperatura corpului, asa ca exercitiile fizice, vremea calduroasa si nervozitatea o fac sa apara in exces. Incearca sa te mentii hidratat in aceste momente, caci este usor sa pierzi multe fluide, conform LiveStrong.

Ce vitamine ajuta

Complexul de vitamine B ajuta la reglarea hormonilor, astfel incat si transpiratia se diminueaza, mai ales cea produsa de menopauza. Vitamina C este si ea esentiala pentru corp, deficitul ei ducand la hiperdidroza, boli ale inimii sau cancer. Portocalele, legumele verzi, rosiile si varza de Bruxelles sunt bogate in acest nutrient.

Tratamente standard

Antiperspirantele cu 10-15% clorura de aluminiu au un efect asupra traspiratiei in exces de la nivelul subratului, avand capacitatea de a bloca glandele sudoripare. Pot sa apara efecte secundare precum senzatia de mancarime sau sa lase urme pe haine.

Poarta haine prin care sa treaca foarte bine aerul, precum cele naturale din lana, bumbac sau matase, acestea lasand pielea sa respire. Poti lua cu tine si o camasa de schimb la serviciu, in cazul in care crezi ca haina cu care ai plecat de acasa nu mai poate continua sa fie purtata, astfel incat sa elimini sentimentele negative.

Fa o analiza sa vezi daca iti lipsesc anumite vitamine si poti incerca si tratamentul cu Botox.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#transpirarie exces rezolvare, #transpiratie exces sfaturi, #transpiratie cauze, #transpiratie vitamine , #sanatate