Frumoasa, natural: Tratamente pentru par facute acasa

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 18:19
139535 citiri
Frumoasa, natural: Tratamente pentru par facute acasa

Ouale, iaurtul si mierea sunt, la prima vedere, componentele unui mic dejun gustos si sanatos, dar ele sunt si ingrediente incredibil de bune si cat se poate de ieftine pentru un par frumos si matasos.

In afara de acestea, mai sunt si alte alimente care vor hrani efectiv parul, din exterior. Stiai ca uleiul de avocado este cel care seamana cel mai mult cu cel eliminat in mod natural de piele sau ca aciditatea blanda din lamaie este de preferat produselor cosmetice dure? Iata ce mai poti folosi pentru a-ti conserva frumusetea podoabei capilare, potrivit Woman's Day:

Pentru toate tipurile de par

Oul crud este una dintre cele mai hranitoare si variante de masti de par, fiind plin de proteine, grasimi si hidratand datorita galbenusului. Albusul contine enzinme care consuma bacteriile si indeparteaza uleiul in exces.

Pentru par normal, aplica oul intreg pe par, dupa ce l-ai batut putin. Pentru par gras, foloseste doar albusul, iar daca ai parul uscat utilizeaza galbenusul.

Foloseste o jumatate de cana de "materie prima", aplicand pe parul umed, curat. Lasa sa actioneze 20 de minute, clateste cu apa cat poti sa suporti de rece si samponeaza. Tratamentul complet poate fi aplicat o data pe luna, in timp ce acela cu albus poate fi folosit de doua ori in acelasi interval de timp.

Pentru par lipsit de stralucire

Produsele de aranjare a parului iti pot lasa podoaba capilara incarcata, lipsita de stralucire si cu un aspect aproape de "nespalat". Produsele lactate, in schimb, curata, gratie acidului lactic. Maseaza o jumatate de iaurt gras in parul umed si lasa-l sa actioneze pentru 20 de minute, dupa care clateste. Tratamentul poate sa fie aplicat o data pe saptamana.

Pentru mancarimi de scalp

Pentru a scapa de scalpul iritat, aparut din cauza dietei, cel mai adesea, a stresului si a climatului, incearca un amestec din zeama de lamaie si ulei de masline. Aciditatea din lamaie ajuta la curatarea pielii si la indepartarea bucatilor descuamate de piele, in timp ce uleiul hidrateaza si calmeaza.

Foloseste 2 linguri de suc proaspat de lamaie, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa si, dupa ce le-ai amestecat, maseaza pe scalp. Lasa sa actioneze 20 de minute, putand repeta procedura in fiecare saptamana.

Pentru par fragil, subtire

Pentru a adauga volum parului, apeleaza cu incredere la bere. Bautura fermentata are drojdie, care ingroasa firele. Aplica pe parul curat, umed si lasa timp de 15 minute, dupa care clateste cu apa rece. Poti repeta procedura in fiecare saptamana.

Pentru par uscat si tocit

Oricat de uscat ar fi de soare, vopsea, caldura sau din alta cauza parul tau, foloseste mierea pentru a-l readuce la viata. Maseaza o jumatate de ceasca de miere pe parul umed si lasa-o timp de 20 de minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.

Poti pune si 1-2 linguri de ulei de masline pentru a face ca mierea sa poata fi aplicata mai usor. Mai poti adauga si avocado sau galbenus de ou, acestea ajutandu-te sa inlocuiesti keratina distrusa de razele ultraviolete. Tratamentul poate sa fie folosit o data pe luna.

Pentru par gras

Amidonul de porumb poate fi pus intr-un recipient de sare si presarat pe par. Dupa 10 minute foloseste o perie pentru a-l indeparta. Tratamentul poate sa fie repetat o data la doua zile.

Pentru par indisciplinat

Expertii in frumusete spun ca avocado nu ajuta doar la repararea parului uscat, uleiul si proteinele sale netezind totodata firele de par si facandu-le sa se aranjeze mai bine. Zdrobeste o jumatate de avocado si maseaza-l in par, putand adauga smantana ori galbenus de ou. Poti face asta o data la doua saptamani.

Pentru par plin de reziduuri

Nimic nu este mai eficient decat bicarbonatul de sodiu atunci cand vine vorba de curatarea reziduurilor. Amesteca o lingura din acesta cu putina apa, pana se formeaza o pasta. Maseaza pe par si lasa 15 minute, dupa care clateste cu apa. Poti repeta operatiunea peste 2 saptamani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#par masti naturale, #masti naturale par gras, #remedii naturale probleme par, #par uscat masti naturale, #par fragil tratament natural , #frumusete