Alegeri Cluj Napoca 2012

Luni, 14 Mai 2012, ora 18:49
4791 citiri
Alegeri Cluj Napoca 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

In cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca s-au inscris 12 candidati, potrivit Biroului Electoral Municipal.

Marius Nicoara - USL

Emil Boc - PDL

Kovacs Eckstein Peter - UDMR

Ioan Avram - PRM

Antal Elemer - Partidul Ecologist

Gergely Balazs - Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT)

Delia Fodor - Partidul Poporului - Legea Cojocaru

Iuliu Mirel Tagorean - Partidul Poporului Dan Diaconescu

Emil Culda - PNTCD

Iuliana Iancu - Partidul Socialist Roman

Mircia Giurgiu - independent

Madalina Paul - independent

In ceea ce priveste sefia Consiliului Judetean Cluj, au intrat in cursa 10 candidati:

Alin Tise - PDL

Horea Uioreanu - USL

Vasile Ilies - PRM

Mate Andras- UDMR

Dorel Mates - Partidul Poporului - Dan Diaconescu

Csep Alexandru Grigorie Csaba - Partidul Popular Maghiar din Transilvania

Gheorghe Fatacean - PNTCD

Dandoci Gabriel Dominic - Alianta Civica Democrata a Romilor

Viorel Mindrut - Partidul Poporului - Legea Cojocaru

Andreica Radu Iosif - Partidul Social Roman

La Cluj-Napoca, sansele la fotoliul de primar sunt oarecum egale pentru PDL si USL, atat Emil Boc, cat si afaceristul Marius Nicoara obtinand, in urma unui sondaj IRES, 42% din intentiile de vot.

Locul trei in intentiile de vot ale clujenilor (6%) este ocupat de un independent, Mircia Giurgiu, relateaza Digi 24. Acesta este urmat de candidatul UDMR, Peter Eckstein Kovacs, care beneficiaza de 4% din intentiile de vot.

In ceea ce priveste Consiliul Local, din cele 1.200 de persoane intervievate, 49% prefera USL, iar 32% PDL. UDMR a strans 10% din intentiile de vot.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.

Alegeri locale în Turcia. Politicianul de opoziție care vrea să-i dea o lovitură lui Erdogan
Alegeri locale în Turcia. Politicianul de opoziție care vrea să-i dea o lovitură lui Erdogan
Alegeri locale vor avea loc duminică, 31 martie, în cele 81 de provincii ale Turciei, iar Partidul Justiției și Dezvoltare (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdogan caută să recâștige...
PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL trece prin momente dificile cu doar câteva luni înainte de alegeri. Motivul principal este reprezentat de listele comune pentru alegerile locale, iar mulți dintre liderii din teritoriu au...
#alegeri locale, #alegeri locale 2012, #alegeri locale Cluj Napoca, #alegeri 2012 Cluj Napoca , #Alegeri Locale 2012