Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Surse surprinzatoare de antioxidanti

Sambata, 19 Mai 2012, ora 12:04
4758 citiri
Surse surprinzatoare de antioxidanti

Vrei sa scapi de acele cateva kilograme care te bantuie si nu te lasa sa stai comod in costumul de baie sau pur si simplu sa ai un organism mai sanatos, sa te simti mai usor si mai curat pe dinauntru? Exista cateva alimente care te pot ajuta in eforturile tale, dupa cum arata un nou studiu publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie.

Toate alimentele neprocesate si unele bauturi din plante contin antioxidanti, dar unele mai multi decat altele. Spre exemplu, spanacul, afinele si ceaiul verde sunt foarte bogate din acest punct de vedere. Iata alte cateva surse, potrivit Men's Health, pe care nu le-ai banui de asemenea efecte benefice:

Macrisul sau nasturelul

Aceasta planta este inrudita cu varza, avand un gust acrisor, racoritor. O cana (masura pentru o portie) are doar in jur de 4 calorii, fiind plina de vitaminele A, K si C. Mai are si luteina si zeaxantina, doi antioxidanti foarte buni pentru sanatatea ochilor.

Pune macris in loc de salata in sandvis sau amesteca-l intr-o salata cu branza si legume.

Boabe de vanilie

Planta care face vanilia ofera aceste boabe cu o aroma incredibil de dulce. Acestea au compusi fenolici, care actioneaza ca niste antioxidanti foarte puternici si agenti antiinflamatori.

Combina boabele de vanilie cu diferite lichide, astfel incat sa obtii o bautura delicioasa si sanatoasa. Poti face chiar si un amestec din vanilie, suc de pere si votca, pentru sfarsit de saptamana.

Pudra de cacao

Aceasta contine mai multe minerale, precum calciul, magneziul si sodiul, avand pana la 10% din cantitatea de flavonoizi necesara zilnic, acestia prevenind bolile de inima si infarctul.

Poti pune cate putina pudra de cacao in multe dintre alimentele dulci pe care le consumi, in lapte sau chiar in sosuri.

Sorgul

Aceasta cereala fara gluten are o proportie de 70% amidon si destul de multe proteine, oferindu-ti energie. In plus, scade colesterolul si iti ofera vitamina B. Incearca sa il adaugi in salate sau sa faci sirop din el si sa-l indulcesti cu putina lamaie.

Stafidele

Stafidele abunda in antocianine, care iti ofera un nivel ridicat de energie, fiind si o buna sursa de bor, care iti asigura oase sanatoase. Pune-le peste terciul de ovaz sau peste cerealele de la micul dejun.

Radacina de ghimbir

Aceasta are un gust usor piperat, care seamana cu cel al citricelor, fiind ceva inedit pentru papilele tale gustative. Noua dintre compusii continuti de radacina de ghimbir imbunatatesc functiile gastrointestinale, planta ajutandu-te sa scapi si de durerea musculara de dupa exercitiile fizice intense. Doar razuieste radacina peste orice carne prajita sau gatita la cuptor.

Boabe de fasole

In special fasolea rosie este buna, avand peste 6.000 de antioxidanti si 3 grame de fibre la un sfert de portie, care te vor ajuta sa scapi de colesterol. In plus, au si proteine care iti vor intari muschii. Fierbe-le si zdrobeste-le, amestecandu-le cu carne de vita. Astfel poti face mici hamburgheri gustosi si sanatosi.

Cafeaua

Cafeaua este unul dintre produsele care ofera cei mai multi antioxidanti omului modern, intrucat este consumata cu mare pofta de aproape toata lumea. Aceasta ajuta la scaderea colesterolului rau, dar este cea mai buna atat timp cat nu are adaugate zahar sau lapte.

Orzul

Acesta este o cereala foarte sanatoasa, avand numeroase fibre si nutriunti, inclusiv acid folic si magneziu, astfel incat iti va stimula si ajuta creierul. Orzul este foarte versatil, putand fi consumat in risotto, presarat peste salata sau asociat cu multe alte feluri de mancare.

Ouale

Ouale nu cresc riscul bolilor de inima, asa cum cred multi oameni, ele continand mai multe vitamine si minerale decat multe alte alimente. Au si colina, o substanta care ajuta la dezintegrarea mai rapida a grasimii. Incearca pe cat posibil sa nu le prajesti, ci mai degraba sa le consumi fierte.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimente antioxidanti, #alimente surse antioxidanti, #alimente sanatoase detoxifiere organism, #antioxidanti surse alimentare , #alimente