Cocteiluri delicioase, care iti fac si bine la sanatate

Sambata, 26 Mai 2012, ora 11:52
5142 citiri
Cocteiluri delicioase, care iti fac si bine la sanatate

Cocteilurile sunt, in general, asociate petrecerilor sau momentelor in care vrei sa-ti incanti papilele gustative. Insa unele dintre ele contin si ingrediente care iti fac bine la sanatate, pe langa relaxarea pe care ti-o ofera.

Chiar daca unele contin o cantitate mica de alcool, consumate in moderatie fac bine, conform Oprah.com. Iata cateva exemple:

Bloody Mary cu busuioc

Amesteca doua cupe si jumatate de sos de rosii, o lingurita de hrean, niste zeama de lamaie, frunze de telina (pentru decor), sare si piper negru macinat, un sfert de lingura de sos Worcestershire. Apoi pune trei sferturi de pahar de votca si garniseste cu frunze de telina.

Mojito cu rom de ananas

Gandeste-te la aceasta bautura ca la o Pina Colada mai sofisticata, dar in acelasi timp foarte usor de facut. Ai nevoie de trei linguri de zahar, trei sferturi de cupa de rom de ananas, un sfert de cana de sirop simplu, o jumatate de cana de zeama de lime, 4 felii de lime, niste apa minerala si patru frunze de menta.

Pune zaharul intr-un bol putin adanc si pune apa pe marginile unor pahare de margarita, dupa care pune-le in zahar, pentru ca acesta sa se prinde de ele. Pune gheata in fiecare pahar, apoi romul, siropul simplu si sucul de lamaie, amestecand. Pune in cateva pahare amestecul, dupa care adauga niste apa minerala. La sfarsit, pune feliute de lime si frunzele de menta pentru decor.

Cocteil de zmeura cu busuioc

Acesta este extrem de racoritor si gustos, dar contine si fructe, ceea ce face sa fie vitaminizat. Ai nevoie de un sfert de cana de zmeura, cimbru si o ceasca de zahar. Trebuie sa ii acorzi ceva timp, in jur de o ora, pentru a fi gata cap-coada. Dupa aceea, insa, rezulta un sirop din care te poti infrupta de mai multe ori.

Pune intr-un vas, pe aragaz, la foc mediu, ingredientele cu o ceasca de apa si amesteca pana cand se dizolva perfect zaharul. Lasa apoi sa se raceasca, strecoara si pune amestecul intr-o sticla in care sa nu intre aerul. Poti tine siropul in frigider pana la o luna. Cand vrei ceva dulce si bun de baut, scoate si amesteca cu putina apa.

Cocteil cu ananas si ghimbir

Ai nevoie de doua linguri de sirop de ananas, trei radacini de ghimbir curatate si feliate si o cana de zahar. Timpul activ de preparare este de 15 minute, iar cel total, pana poti gusta bautura, de o ora.

Pune totul intr-un vas pe foc mediu, impreuna cu o ceasca de apa si amesteca pana cand ingredientele se contopesc, la fel ca in cazul anterior. Va rezulta un sirop delicios, pe care il poti folosi chiar ca baza pentru alte retete de cocteil sau il poti bea ca atare. Nu-l tine mai mult de o luna in frigider, insa, caci apoi isi pierde din proprietati si iti poate face rau la stomac.

Margarita, rodii si tequila

Pune patru cuburi de gheata, jumatate de ceasca de tequila, suc de lamaie, jumatate de ceasca de suc de rodii si sirop simplu (tot jumatate de ceasca) intr-un bol si amesteca incercand sa zdrobesti usor gheata. Pune apoi in mai multe pahare, pe care sa le garnisesti cu seminte de rodii si cate o feliuta de lamaie.

Rodia ii va face foarte mult bine sistemului tau cardiovascular si te va energiza pe toata durata zilei (ori a petrecerii), iar gustul acrisor iti va incanta simturile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#cocteil sanatos fructe, #cocteil fructe alcool retete, #cocteil sanatos variante, #retete cocteil acasa , #alcool