Evaluarea nationala: Elevii sustin proba la limba materna

Marti, 26 Iunie 2012, ora 10:19
1281 citiri
Evaluarea nationala: Elevii sustin proba la limba materna

Evaluarea nationala continua marti de la ora 9:00 cu proba la limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Potrivit MECTS, accesul elevilor in sali este permis cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8:30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.

Metodologia in vigoare prevede ca evaluarea lucrarilor este facuta de doi profesori din unitatea respectiva de invatamant, de regula unitate scolara cu personalitate juridica. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine evaluarea nationala, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiata unitate de invatamant.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Evaluarea nationala se va incheia miercuri cu proba de matematica.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie, pana la ora 14,00. In aceeasi zi, in intervalul orar 14:00-18:00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

Prima proba a evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, la limba si literatura romana, s-a desfasurat luni, aproximativ 190.000 de elevi sustinand examenul in 4.516 unitati de invatamant.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#evaluare nationala limba materna, #proba evaluare nationala elevi , #evaluare nationala 2012